Diari La Veu del País Valencià
El ple de les Corts es reprèn sense Mònica Oltra al seu escó
Europa Press / València

Al llarg de la setmana, el president de les Corts va enviar una carta a Oltra comunicant-li la prohibició d’assistir al ple i la missiva va ser contestada pel síndic de la coalició, Enric Morera, qui li va demanar que reconsiderara aquesta posició; una petició que no ha sigut atesa. Per açò, el grup Compromís s’ha reunit mitja hora abans del ple per a decidir què tipus d’acció realitzar davant aquesta situació.

A les 9.30 hores han arribat a l’hemicicle els diputats de Compromís però amb l’absència d’Oltra, que no ha ocupat el seu escó. A l’inici del ple, Morera ha pres la paraula per a demanar al president de les Corts, igual que ja va fer per escrit aquest dijous, que considere la seua decisió i “deixe entrar” a la diputada.

En aquest sentit, ha assenyalat que, per “reprendre la normalitat democràtica”, Cotino hauria de permetre l’entrada d’Oltra al ple. Així, ha insistit que en el moment de l’expulsió “va ser impossible” escoltar els avisos i li ha insistit que “si vol una presidència legitimada, ha de ser equànime”. “Si la deixa entrar restabliria la legitimitat de la seua presidència”, ha remarcat.

Altres diputats ‘no vénen mai’

D’altra banda, ha argumentat que, mentre hi ha diputats que “volen treballar”, hi ha uns altres “que no vénen mai i no se’ls aplica el reglament”, del que es fa un ús “partidista”, ha lamentat. “Rectificar és de savis”, ha continuat Morera, que ha criticat “l’abús” comès per la Presidència de les Corts.

Morera ha reclamat una resposta immediata a Cotino en relació a la petició per deixar entrar a Oltra al ple. No obstant açò, el president de les Corts ha rebutjat aqueixa possibilitat i ha argumentat que la diputada “va ser reglamentàriament” expulsada.

Comparteix

Icona de pantalla completa