Diari La Veu del País Valencià
Bellver (PP): ‘Compromís vol rebentar el sistema des de dins’
Europa Press / València

Bellver ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, després de les declaracions d’Oltra qui s’ha mostrat convençuda que no serà sancionada després que dijous passat el president de les Corts, Juan Cotino, suspenguera el ple després d’expulsar a la diputada i es negara aquesta a abandonar l’hemicicle.

El portaveu del PP ha assegurat que la Taula de les Corts pot comptar amb els 54 diputats del grup popular “per defensar i fer respectar la Constitució, l’Estatut, el Reglament de les Corts, la voluntat popular, la paraula i la bona educació”.

“Pretenen rebentar les institucions des de dins, utilitzant d’una forma antisistema la reglamentació, la llei i les normes que tots ens hem donat per a un bon funcionament del nostre sistema democràtic”, ha subratllat.

En opinió de Bellver, “el mínim que es pot exigir a un representant del poble valencià que forma part de les Corts és que respecte la legalitat, les normes que tots ens hem donat per fer viable aquest sistema democràtic de parlamentarisme representatiu”.

Per açò, ha demanat a Compromís que “deixe de fer un ús interessat de les institucions amb l’únic objectiu de rendibilitzar electoralment totes i cadascuna de les seues actuacions sense pensar en l’interès dels valencians”.

Inquirit per si li preocupa el que demana Compromís que se sancione a diputats que no assisteixen als plens, Bellver ha contestat que el que li “preocupa” és que “diputats constantment falten al respecte a aquesta institució”.

Preguntat, després de les crítiques d’Oltra, per si les absències de l’expresident de la Generalitat i diputat del PP, Francisco Camps, estan justificades, ha eludit respondre a aquesta qüestió.

Respecte a les declaracions de la diputada de Compromís que no va sentir la segona cridada a l’ordre de Cotino, ha indicat que “quan un diputat per dues vegades li diu al president de les Corts: ‘Em dóna el mateix el que m’està dient’, és que sap perfectament el que li està dient. Quan un diputat li diu en una tercera ocasió al president: ‘Vostè no està legitimat per a estar dirigint aquesta sessió’, sap perfectament el que li està dient el president”.

Comparteix

Icona de pantalla completa