Diari La Veu del País Valencià
La ILP per una ràdio i televisió pública valenciana arriba a Alacant
RedactaVeu / Europa Press / Alacant

Toni Gisbert, portaveu de Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha incidit després de la presentació de la iniciativa en la seu Ciutat de la Universitat d’Alacant, en la necessitat “d’amplificar i multiplicar” aquest debat pel “suport social que està tenint” tant des del punt de vista del territori, “que ens té desbordats” com del “quantitatiu, perquè fa 15 dies que comencem a arreplegar signatures i estem superant les millors expectatives”, encara que ha instat a donar dades concretes “després d’un primer recompte la setmana que ve”.

Gisbert ha recalcat que està signant gent “de colors polítics molt diferents”, de totes les ideologies. Per tot açò, des de l’organització s’ha considerat que “hi ha una demanda objectiva” i que reflecteix que el Govern valencià “s’ha equivocat” amb una “gestió equivocada”.

A més, Gisbert ha assegurat que el Consell “encara és a temps de corregir” la decisió de tancament de RTVV en el cas que fóra “un govern intel·ligent, disposat al diàleg i respectuós amb la democràcia”.

En el cas que no es produïsca, ha advertit que “podria haver-hi un canvi de majories parlamentàries perquè la gent no entendrà, i aquesta campanya ho està demostrant, que no es dialogue i que no s’obligue a la recuperació d’un servei de ràdio i televisió” públic al País Valencià.

Els impulsors de la iniciativa han destacat que amb aquesta ILP el que pretenen és oferir “un altaveu a eixa absoluta majoria de la societat valenciana que no entén ni comparteix el tancament de RTVV i que també valora molt negativament la gestió política i econòmica” que ha produït aquest tancament. En aquest sentit, volen canalitzar aquesta opinió molt majoritària en la societat valenciana per fer arribar a les Corts la demanda d’un nou servei de ràdio i televisió valencianes.

D’altra banda, han destacat “l’extens suport social” que ha trobat aquesta iniciativa i que ja compta amb l’adhesió d’una “llarga llista” de sindicats partits, entitats i persones de totes les sensibilitats polítiques. A més, han assegurat que aquest suport social “arriba de tot el territori” i, en aquest sentit, a Alacant han estat presents per tal d’expressar el seu suport a la ILP nombrosos representants alacantins dels partits, sindicats, institucions i entitats.

Entre aquests han assistit representants del PSPV-PSOE (Ana Paula Cid, diputada), EUPV (Jose Antonio Fernández Cabello i Daniel Simón), Compromís (Natxo Bellido), ERPV (Mario Carbonell i Jordi Vayà), CCOO-PV (Consuelo Navarro), UGT-PV (Òscar Llopis), Intersindical Valenciana (Joanjo González), CGT (Baltasar Palicio), Universitat d’Alacant (Josep Ochoa), Instituts d’Estudis Catalans (Lliris Picó), Acció Cultural del País Valencià (Montse Vives i Agustí Agulló) La Cívica (Ismael Vicedo), Consell de la Joventut (Marina Guillén), Colla de Dolçaina i Tabal “El Cocó” (Eva Ortiz), Saineters (Tomàs Mestre), Plataforma Feminista (Cristina Sánchez), Diversitat Alacant (Xavier López), Associació de Premsa d’Alacant (Pepe Soto) i Unió de Periodistes (Daniel Betoret).

A més, ha fet arribar la seua adhesió el Casal Popular Tio Cuc, Colla de Nanos i Gegants d’En Romeu, El Tempir, Pilota Valenciana i Projecte Microvinya.

Els responsables de la iniciativa han destacat el ressò de la campanya, que a només 15 dies de l’inici de la recollida de signatures “ja ha superat les millors expectatives” pel que fa al nombre de plecs distribuïts i d’organitzacions i persones implicades. Ara, ja es pot sumar-se a la ILP i firmar des de les comarques del Sud.

La Iniciativa Legislatura Popular ha d’arreplegar 50.000 signatures abans de quatre mesos i després ser aprovat en les Corts Valencianes, un debat que es desenvoluparia al llarg del pròxim hivern “a les portes de les eleccions autonòmiques” de maig de 2015.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa