Diari La Veu del País Valencià
Sebastià: ‘Després del debat bipartidista, cal desallotjar-los perquè són i acaben fent el mateix’
RedactaVeu / Madrid

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), considera que amb el debat electoral de la nit del passat dijous entre Cañete i Valenciano, “TVE ha oferit la imatge de la política més detestable i que menysprea la gran majoria de la ciutadania”.

Segons Sebastià, el debat del passat dijous en TVE, el qual “va tenir el plaer de no seguir” perquè estava de campanya, “deixa el regust d’eixe bipartidisme que tant es defensa des de l’Estat, estiga qui estiga en el poder, i dels seus mitjans, representen l’ocàs d’un model fracassat, que s’ha servit de la democràcia per viure bé però que no ha sabut solucionar els problemes reals de la societat”.

Segons Sebastià, “TVE ha fet un debat en blanc i negre. D’u i dos. De Cánovas i Sagasta, de Liberals i Moderats, de lleva’t tu per a posar-me jo i del “i tu més”. El regust del debat que deixa a la ciutadania del carrer és que l’un i l’altre se’n van a Brussel•les durant cinc anys, deixaran de ser notícia i deixaran tanta pau com la que se n’enduen”.

Per al candidat de Primavera Europea, “al final de comptes, coincideixen els uns i els altres en el 70% de les votacions que es produeixen en el parlament europeu, coincideixen si han de reformar d’una manera exprés una constitució per callar i acontentar els mercats i coincideixen a l’hora de rescatar bancs i de genuflexionar davant els dirigents d’aquests”.

El candidat per Compromís considera que tant PP com PSOE, “acabaran pactant, perquè els interessa a uns i als altres i quan s’escolten els ressons de la grosse koalition és perquè alguna cosa hi ha, alguna cosa es remoreja, alguna cosa es cou”.

“Es necessiten els uns i els altres per seguir manant en diferents administracions i, encara que tots els dies els mitjans de comunicació ens sorprenguen amb algun nou cas de corrupció, de prevaricació o de malversació d’uns o d’uns altres, ells intentaran vendre’ns que són els salvadors de la nostra societat i d’Europa”, ha assegurat Sebastià.

Per tots aquests motius, defensa, “cal desallotjar el bipartidisme del poder de totes les institucions, ja no enganyen ningú, són el mateix i quan toquen poder acaben fent el mateix”.

Jordi Sebastià ha fet una crida a la ciutadania, “davant la manipulació antidemocràtica i totalment intencionada de TVE d’oferir un debat a dues bandes, bipartidista i en blanc i negre, nosaltres insistim que existeixen més colors, entre ells el verd de l’esperança i també el de la primavera, i per açò nosaltres animem a la ciutadania al fet que es rebel•le democràticament i diumenge que ve 25 de maig vaja a votar a Primavera Europea, perquè la seua veu se senta a Europa i perquè ens representen a les persones que ignoren els qui només volen poder”.

Comparteix

Icona de pantalla completa