Cañete: ‘Debatre amb una dona és complicat perquè la superioritat intel·lectual sembla masclisme’

El candidat del PP diu que no va poder ser "ell mateix" per no donar aquesta impressió
16 maig 2014 01:00h
El cap de llista del PP a les europees, Miguel Arias Cañete.
ACN / Madrid
 
Cañete ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Antena 3 després del cara a cara que va mantenir aquest dijous amb Elena Valenciano, on tots dos van xocar en temes com l’avortament, l’herència dels governs anteriors i les polítiques socials.
 
Preguntat per la nota que es posaria a ell mateix pel debat. Cañete ha afirmat que creu que "va aprovar", però ha assegurat que durant el cara a cara no va poder ser "ell mateix" perquè es va haver de contenir.
 
"En un debat amb totes les provocacions que va fer Valenciano, amb la demagògia que ha posat sobre la taula, l’apel·lació al populisme i les mitges veritats o mentides, si sóc jo mateix em temo ", ha dit.
 
Tot seguit, ha afirmat que el debat amb una dona sempre "és molt complicat" perquè "si fas un abús de superioritat intel·lectual sembla que ets un masclista que està acorralant una dona indefensa".
 
Segons Cañete, "si en la teua intervenció apareix que pots ser superior, es pot considerar masclista", mentre que "en un debat amb el senyor Rubalcaba ens podem donar tota la llenya i dir-nos totes les barbaritats".
 
Afirma que no va pactar amb Valenciano no parlar de Catalunya
 
La qüestió catalana va ser la gran absència del debat d’aquest dijous. Mentre que el procés apareixia en una de les preguntes que van haver de contestar tots els caps de llista europeus al debat que van celebrar en paral·lel a l'espanyol, els caps de llista del PP i del PSOE no van confrontar punts de vista sobre el dret a decidir.
 
Segons Arias Cañete, no hi havia cap acord previ amb Valenciano per no parlar de Catalunya, però en tot cas aquesta no és una qüestió europea. En tot cas ha recordat que ell sí que va llançar un missatge sobre el tema en assegurar que el seu grup combatrà els plantejaments "disgregadors" a la UE.

next