Diari La Veu del País Valencià
ERPV exigeix responsabilitats per l’autorització de la concentració del GAV a Benirredrà
RedactaVeu / Simat / Elx

Esquerra Republicana del País Valencià ha volgut donar l’enhorabona a totes aquelles persones que han fet possible la XXVI Trobada d’Escoles en Valencià de La Safor-Valldigna que va tenir lloc a Benirredrà “per potenciar l’escola valenciana, la plurilingüe en valencià, la que vol aprendre en la nostra llengua, l’escola de tothom”.

En un comunicat fet públic per ER de Simat, aquesta formació ha denunciat que Delegació de Govern haja autoritzat una concentració del GAV, contrària a les Trobades. “De fet, han estat molt a prop de la zona reservada i ben delimitada de la Trobada, acabant com normalment acaben, amb agressions, en aquest cas a menors”, s’indica en la nota de premsa.

En paraules de Joan Serra, regidor d’Esquerra Republicana de Simat és “lamentable que els dirigents del Partit Popular hagen consentit aquesta concentració perquè així s’han fet responsables d’uns fets que s’hagueren pogut evitar, i més en una Trobada on els protagonistes de la festa són milers de xiquets i xiquetes de la nostra comarca”. Serra ha desitjat una “ràpida recuperació dels joves agredits i de total suport a les seues famílies”.

A més, Esquerra Republicana demana la depuració de responsabilitats i que s’investiguen els fets.

Al marge dels incidents, Esquerra Republicana valora positivament la Trobada celebrada a Benirredrà ja que “com cada any, milers de xiquets, xiquetes, pares, mares i professorat s’han reunit en un dia festiu i reivindicatiu a favor de l’escola pública, en valencià i de qualitat”. “Aquesta Trobada ha estat molt bonica, amb multitud de colors, de músiques, de danses, de teatre de carrer, de tallers… on els protagonistes han sigut els xiquets i xiquetes”, subratlla. Més informació en aquest enllaç.

Joan Tardà visita la planta de Pedra Negra d’Elx

Més al sud del País Valencià, Esquerra Republicana de Xixona ha anunciat que portarà a Europa la privatització de la Planta de Brossa de Pedra Negra i la possible col•locació de la incineradora a Xixona.

Aquest dissabte, el diputat Joan Tardà i el candidat a les Europees Mario Carbonell van visitar la Planta de Pedra negra “per denunciar la privatització i la possible col•locació de la incineradora”.

Segons el candidat Mario Carbonell, “no podem consentir que una Planta feta amb diners de tota la ciutadania i que dóna beneficis acabe en mans privades i més amb les sospites dels empresaris que hi van al darrere.”

Així mateix el candidat a les europees explica que “no podem acceptar de cap manera que en un poble on la base de l’economia és el torró, el gelat i la salut amb la producció de Procter & Gamble s’instal•le una incineradora per continuar especulant amb el fem i que alguns empresaris facen fortuna”.

Finalment Carbonell ha anunciat que “amb l’ajuda dels nostres eurodiputats i eurodiputades portarem aquesta qüestió a Europa, esperem que amb l’ajuda d’altres partits polítics i, a més a més, obligarem a què es canvie el model de recollida i tractaments de residus perquè les plantes facen la seua faena com cal i se recicle com a altres països europeus”.

Joan Tardà en la planta de reciclatge de Piedra Negra. Foto: ERPV

Comparteix

Icona de pantalla completa