Diari La Veu del País Valencià
Meyer i Albiol asseguren que en Europa ‘PP i PSOE van de la mà’

RedactaVeu / València

El candidat d’IU-Els Verds al Parlament Europeu, Willy Meyer i la candidata d’EUPV, Marina Albiol, han participat aquest diumenge en el míting central de València de la campanya electoral, el qual va reunir a més de 700 persones en el poliesportiu del Cabanyal.

“En Europa, PP i PSOE van de la mà”, ha subratllat Albiol, qui conjuntament amb Meyer, han fet una crida al votant d’esquerra perquè acudisca “necessàriament” el pròxim 25 de maig a votar “per capgirar les polítiques de la Troica al Parlament Europeu”.

Marina Albiol ha destacat la necessitat d’una aliança de la classe treballadora d’Europa “per plantar cara al bipartidisme i a la Troica, que són PP i també el PSOE i des del principi han estat d’acord amb tot, amb l’OTAN, amb el Tractat de Maastrich, amb la Constitució Europea, i en els últims mesos amb el pacte fiscal i amb les polítiques de retallades”.

La candidata d’esquerres ha ironitzat: “a la senyora Valenciano caldria donar-li l’Òscar a la millor interpretació en la campanya electoral perquè la Troica és ella i el PSOE, i quan parla de desallotjar-la hauria de preguntar-li-ho, entre d’altres, a Felipe González”.

Albiol ha instat al votant d’esquerres a “llevar-li la careta als dirigents de PP i PSOE. Esquerra Unida és l’esquerra que no s’agenolla i que no es ven a la Banca. Està en les nostres mans construir una Europa per al poble i del poble”. La candidata va acabar la seua intervenció amb els versos de Ovidi Montllor: “Ja no ens alimenten amb molles, ja volem el pa sencer”

Wily Meyer: ‘Cal capgirar el Parlament Europeu’

Per la seua banda, Willy Meyer ha assenyalat que de la crisi “són responsables el Partit Popular i el Partit Socialista europeus. Per això hem de combatre-la i cal ha anar a votar el pròxim 25 maig per combatre aquesta coalició. Ho han de fer els sis milions d’aturats, els que pateixen les retallades en Educació i Sanitat, aquells que es mobilitzen al carrer. Cal capgirar el Parlament Europeu”.

Meyer ha afirmat entendre la “decepció de l’electorat del PSOE” ja que Elena Valenciano és responsable junt al PSOE d’haver alçat un model productiu “especulador i patriarcal”. “La foto del poder econòmic és la que és: tot homes, i són els membres de l’IBEX 35 qui donen ordres i manipulen aquest país. 33 d’aquestes empreses tenen els seus comptes en paradisos fiscals. És una vergonya”, ha criticat Meyer.

El portaveu dels Verds, Joan Francesc Peris, ha fet també una encesa defensa d’un canvi de model productiu cap a un model sostenible i ha posat de manifest la importància d’una esquerra plural formada per moltes forces.

El míting, organitzat pels Joves d’Esquerra Unida, ha comptat també amb la participació del coordinador de Joves d’IU, Carlos Martínez, i amb la candidata d’IU, Lara Hernández. Tots dos han fet una dura crítica de les polítiques neoliberals i de retallades de PP i PSOE, als quals han acusat de ser els responsables que els joves actuals no tinguen futur i hagen d’exiliar-se.

“Tenim dret a tenir un futur digne i anem a lluitar per ell”, ha assenyalat Martínez. Hernández ha afegit: “Tota una generació no pot estar condemnada a l’atur i a l’exili econòmic”, ha subratllat.

Per últim, assenyalar que els assistents celebraren un minut de silenci per l’assassinat de 38 dones en mans de la violència masclista.

Comparteix

Icona de pantalla completa