EUPV denuncia que no s’ha produït cap detenció per les agressions en Benirredrà

Ricardo Sixto (EUPV-Els Verds): ‘Han passat 48 hores des de les agressions ultres a menors i no hi ha ni un sol detingut’. Esquerra Unida pregunta a la delegació del Govern pels informes policials sobre les agressions durant la Trobada
19 maig 2014 01:00h

RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, ha anunciat aquest dilluns que registrarà una bateria de preguntes adreçades al Govern perquè expliquen els informes policials que maneja sobre les agressions ultres a menors d’edat el passat dissabte en Benirredrà durant les celebracions de les Trobades pel Valencià.

Per a Sixto, és “realment lamentable i significatiu” que a hores d’ara, “dos dies després de les agressions, no s’haja produït cap detenció”.

A més, el diputat d’Esquerra Unida del País Valencià-Els Verds en el Congrés, s’ha preguntat “com és possible que no s’hagen produït detencions quan estem parlant d’un grupuscle de no més de vint persones, totes amplament fitxades per la Policia des de fa anys”.

En aquest sentit, Sixto preguntarà al Govern qui autoritzà la concentració ultra i quines mesures prendrà l’executiu central per a evitar noves agressions intolerants.

“Increïble que no s’identifique els nazis”

També interpel•larà el Govern per si té previst iniciar una investigació interna: “és absolutament increïble que el desplegament policial identifiqués els assistents a les trobades i no als nazis que volien rebentar-les”, ha declarat Sixto. “Les víctimes, identificades i als agressors se’ls deixa marxar tranquil•lament”, ha denunciat.


next