Diari La Veu del País Valencià
Blanco: ‘El tracte de favor de Bancaixa als Cotino és una nova taca per al president de Les Corts’

RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha valorat “molt positivament” l’obertura d’una investigació per part de la Fiscalia sobre els crèdits milionaris concedits per Bancaixa a la família Cotino per al negoci de la Fórmula 1 en Hongria, i espera que “tots aquests fets s’aclarisquen”.

A més a més, el diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts ha declarat que Juan Cotino “és un problema per a les Corts Valencianes, perquè ni té capacitat per a dirigir els debats ni està lliure de sospita com correspondria a qui ocupa una institució tan important. Bárcenas, Gürtel, el cas de l’accident del Metro, la visita del Papa, les residències de la tercera edat… i ara els crèdits de Bancaixa són massa escàndols per a la segona autoritat del País Valencià”.

Blanco també ha destacat el paral•lelisme entre el “ruïnós negoci de la Fórmula 1 a València i la deplorable operació a Hongria finançada per Bancaixa i que causà unes considerables pèrdues a l’entitat”.

També ha recordat que el soci hongarès dels Cotino fou condemnat per estafa al seu país. “Ens preguntem doncs, quina classe de negocis practicava Bancaixa en relació a les autoritzacions de crèdits milionaris per a operacions internacionals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa