Diari La Veu del País Valencià
Rebuig a la pretensió del Govern estatal de tancar canals de TV3
RedactaVeu / ACN / Barcelona

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha defensat el “model d’èxit” de TV3 i ha declarat que volen mantenir i, si poden incrementar, l’oferta audiovisual “però en cap cas reduir-la, com ara pretenen amb la proposta de treure’ns la meitat dels Canals”.

Duart ha subratllat els 30 anys que “ha costat” tenir una televisió pública “amb la potència i el reconeixement que avui té TV3” i ha remarcat que seua oferta plural, de qualitat i en català “té una alta valoració” per part dels ciutadans.

El president de la CCMA ha respost en el mateix sentit que ja ho va fer per carta l’octubre del 2012 a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, en relacions a les diverses informacions que van transcendir en aquell moment sobre la voluntat del govern espanyol d’impulsar una iniciativa legislativa que pogués comportar l’extinció del segon múltiplex que gestiona la CCMA.

El president de la CCMA ha volgut subratllar que “des de la Corporació ens oposarem als canvis que ens volen imposar i estarem al costat del Parlament de Catalunya i del govern de la Generalitat en la defensa del model d’èxit de TV3, com a televisió nacional de Catalunya”.

Així, la Corporació expressa la seua voluntat “ferma” de mantenir la gestió dels dos múltiplexs que actualment contenen les emissions dels canals TV3 (emissió en definició estàndard), 3/24, Super3/33, Esport3 i TV3 HD.

A més d’incloure les emissions en alta definició de TV3, el segon múltiplex està destinat a la reciprocitat dels canals de les comunitats de parla catalana.

Adéu definitu a la reciprocitat amb el País Valencià

El govern espanyol té la intenció d’aprovar un decret que redueix a la meitat l’espai radioelèctric de TVC traient-li un dels dos múltiplex que té actualment. Aquesta decisió podria suposar el tancament d’alguns dels canals de TVC, haver de renunciar a l’alta definició o enterrar de manera definitiva la reciprocitat amb les Illes Balears i el País Valencià.

La mesura suposaria tancar un dels dos múltiplex dels que disposa la televisió pública catalana. Cadascun pot portar senyal de fins a quatre canals de televisió convencionals, i dos si es tracta d’alta definició, o bé un d’alta definició i dos de convencionals. Gestionats a través de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), actualment, en un dels dos múltiplex o ‘moog’, hi ha els canals TV3, Esports 3, Super3 i 3/24. En l’altre hi ha el canal d’alta definició.

Comparteix

Icona de pantalla completa