Diari La Veu del País Valencià
Concentració per a reclamar la retirada de l’amiant del sostre del col·legi López Rosat
RedactaVeu / València

El Col•legi d’Educació Infantil i Primària Doctor López Rosat, de València, ha creat una comissió de l’AMPA per a coordinar les actuacions per a exigir la retirada del sostre de fibrociment (amiant) del centre en considerar que suposa un perill per als alumnes ja que aquest material “té una alta perillositat cancerígena”.

La campanya de protestes de la comissió ‘Amiant fora del López Rosat’ s’iniciarà aquest dijous 22 amb una concentració a les 16’30 hores a l’encreuament dels carrers Músic Ayllón amb Arxiduc Carles, a la qual han convidat a participar a tots els ciutadans.

Segons un comunicat de l’AMPA del centre educatiu, “està comprovat que l’amiant té alta perillositat cancerígena. De fet, ara com ara, és un material prohibit. Però, a més, el seu envelliment fa augmentar progressivament els riscos, i el nostre sostre (pati i gimnàs) ja té més de 40 anys.

En la concentració que tindrà lloc aquest dijous s’encetarà una campanya de recollida de signatures, “ampliada a tot el barri”, per tal d’aconseguir la retirada del sostre d’amiant, una obra que consideren “necessària i justa”.

En la mateixa nota es recorda que el Consell Escolar del centre està sol•licitant la retirada d’aquest sostre, des de l’any 2004. Actualment està molt deteriorat i es presenta “trencat, esquerdat i molt desbaratat”. Segons el centre, “hi ha moltes escoles més en la mateixa situació en la ciutat de València”, si bé “en el CEIP Ciutat de Bolonya ja ho han aconseguit”, indiquen en referència a la retirada de l’amiant en aquest centre.

En la nota de premsa, els organitzadors de la protesta asseguren que s’han assessorat amb familiars experts en aquests materials i també en els tràmits legals a seguir.

“Per la salut de tots, nosaltres no hem de deixar passar aquest tema amb indiferència. Creiem que és molt important i us insistim que vingueu tots i convoqueu també veïns i amics ja que el radi de perill d’emissions s’amplia a diversos quilòmetres”, defensa la comissió ‘Amiant fora del López Rosat’.

Fotografia d’arxiu del pati del CEIP Doctor López Rosat.

Imatge d’una de les aules del col·legi Doctor López Rosat, de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa