Diari La Veu del País Valencià
La FOLC denuncia la impunitat de les accions del GAV per les agressions de Benirredrà
RedactaVeu / València

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) ha difós hui dimarts un comunicat on denuncia “l’agressió a estudiants en la Trobada d’Escoles en Valencià de Benirredrà i la impunitat de les accions del GAV”.

En la nota, la FOLC indica no entendre “com es va autoritzar una concentració d’un grup violent antivalencianista en la mateixa població on Escola Valenciana va organitzar una de les seves Trobades pacífiques i festives” i es pregunta si va ser per ignorància i, per tant, “la delegació del Govern suposava que el GAV faria autoestop a Benirredrà”, o bé considerava que el GAV era un grup valencianista “que potenciaria amb la seva actuació els objectius d’Escola Valenciana, o tal volta la delegació no sabia qui era el GAV?”.

En aquest sentit, la Federació descarta la ignorància de la delegació del Govern i afegeix; “Però llavors, si no és ignorant és que és molt imprudent, perquè no volem pensar que busque directament la confrontació en connivència amb el GAV”, sosté.

La FOLC s’ha sumat a les exigències dels partits polítics de l’oposició perquè s’investigue i depuren responsabilitats en la concessió del permís a la concentració del GAV a Benirredrà.

“Impunitat intolerable”

La FOLC considera en el seu comunicat que “la impunitat amb què actua el GAV és intolerable en un estat de dret i una demostració més de les limitacions de la democràcia espanyola” per la qual cosa aconsella al ministre de l’Interior que “si està decidit a combatre la violència, comence pel GAV” ja que “la societat valenciana li ho agrairà”.

La Federació d’Organitzacions per la Llengua aprofita l’ocasió en el seu escrit per “donar suport una vegada més a Escola Valenciana” i “l’encoratja en la seva insubstituïble tasca a favor de l’escola en valencià”, al temps que manifesta el seu suport “a les possibles accions jurídiques que es deriven d’aquesta repudiable acció”.

En l’escrit, la FOLC recorda que els partits de l’oposició a les Corts Valencianes han denunciat l’agressió a estudiants de la Trobada d’Escoles en Valencià de Benirredrà el passat divendres i han criticat que la delegació del Govern espanyol al País Valencià haja autoritzat una concentració del Grup d’Acció Valencianista.

“STOP Trobades catalanistes”

Segons la FOLC, aquesta organització “s’hauria d’anomenar Grup d’Acció Antivalencianista” perquè “és una entitat molt coneguda per les seves actuacions violentes en molts actes i concentracions valencianistes durant més de 30 anys i havia anunciat que aniria a Benirredrà per combatre la Trobada, com es desprèn de la seva propaganda on es pot llegir. ‘STOP Trobades catalanistes. Concentració 17 de Maig. C/ La Creu. Benirredrà’”.

Comparteix

Icona de pantalla completa