Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra: ‘El PP pensa en la campanya electoral i no en la Institució’
José Soler / RedactaVeu / ACN / València

En declaracions als mitjans, la portaveu adjunta de Compromís ha valorat aquesta decisió advertint que el seu grup ha explicat “per activa i per passiva” els fets i que les explicacions consten a les actes de la Junta de síndics.

Oltra ha reiterat que Compromís va proposar que es repetira el segon advertiment, la diputada argumenta que no va escoltar i que es reprenguera el ple. La parlamentària ha afegit que la repetició havia de ser en un context “audible i en silenci”.

“Ho tornaré a fer constar a la Mesa per escrit però vull deixar constància que s’està fent un ús partidista perquè se m’hauria de dir a quina sanció m’enfronte, com en qualsevol procés sancionador”, ha defensat.

Oltra ha assenyalat que el termini de cinc dies que s’estableix es fa perquè puga acabar la campanya electoral, “aquí el PP no està pensant en la Institució sinó en la campanya i és una manera més d’utilitzar en benefici propi una institució i una Mesa que hauria de limitar-se al control de legalitat”.

“Si vaig fer alguna cosa que és digna de sanció hauríem de dir-me quina és la sanció a la qual m’enfronte abans de poder fer les al·legacions”, ha reiterat Oltra que ha assenyalat que els populars, amb majoria a la Mesa de les Corts estan fent un “ús partidista i un joc antidemocràtic al qual anem a seguir fent front i denunciant”.

La portaveu adjunta de Compromís s’ha mostrat novament convençuda que no hi haurà sanció perquè es tracta d’una decisió “arbitrària i injusta”.

Oltra ha afegit que s’hauria de nomenar un instructor, segons recull el Tribunal Constitucional, perquè el procés sancionador “és punitiu i té uns requisits”.

“Saben que no tenen raó i ho allarguen per orgull i tossuderia i per abús de poder”, ha conclòs Mónica Oltra, assenyalant que el seu grup accepta l’autoritat “però no l’abús de poder “.

Petició en Change.org: ‘Suport a Mónica Oltra perquè no li priven de ser diputada en les Corts Valencianes’

Comparteix

Icona de pantalla completa