Baldoví exigeix el cessament de la delegada del Govern pels fets de Benirredrà

El diputat de Compromís en el Congrés reclama també la compareixença del ministre de l'Interior per explicar les agressions a Benirredrà i les detencions irregulars de la policia
20 maig 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat aquest matí de dimarts dues compareixences del Ministre de l'Interior per aclarir, per una banda, les agressions d’un grup de feixistes a uns menors d’edat que assistien a la Trobada d’escoles en Valencià de la Safor, celebrada dissabte passat a Benirredrà i, per l’altra banda, les detencions que ha fet la policia d’un jove de Bellreguard que es va encarar als manifestants violents.

Segons Baldoví, "han passat tres dies i dels agressors als menors d’edat no sabem res, però sí que sabem que la policia ha tingut temps d’investigar el que diu un jove de Bellreguard en la xarxa perquè estiga detingut dos dies ja”.

El diputat de Compromís indica que “en compte de perseguir els agressors, la policia ha perseguit a un dels que s’encararen amb els manifestants violents i han tingut temps per seguir els seus comentaris en la xarxa, dins d’eixa cacera de bruixes a internet promoguda des del ministeri, però que no se centra en perseguir i detenir els agressors dels menors”.

Per aquesta raó, Compromís entén que “sembla que algú entén la realitat just al contrari de com són les coses, i això és molt greu per a l'estat de dret i per a la democràcia".

Baldoví ha afegit que, des de Compromís, "rebutgem qualsevol incitació a la violència vinga d'on vinga” però al mateix temps “no podem compartir la cacera de bruixes a internet promoguda des del ministeri, que no se centra en perseguir i detenir als agressors dels menors. Sembla que algú entén la realitat just al contrari de com són les coses, i això és molt greu per a l'estat de dret i per a la democràcia”.

Per eixe motiu, el diputat de Compromís ha reclamat "el cessament immediat de la delegada del govern. No demanarem que dimitisca, perquè això és el que pensa fer ella en breu. Una persona que ha emparat els violents, que ha donat total impunitat a l’extrema dreta valenciana i que persegueix els agredits i no als agressors no pot eixir-se'n per la porta gran, sinó que ha de ser cessada perquè així ho força la seua incompetència i parcialitat".


next