Diari La Veu del País Valencià
Albiol: ‘Ja és hora que Europa atenga la greu situació que viuen els llauradors valencians’

RedactaVeu / Alzira.

La candidata d’EUPV al Parlament Europeu, Marina Albiol, s’ha reunit en Alzira amb representants dels sindicats agraris de la Unió de Llauradors, CCOO-PV i UGT-PV, per escoltar i arreplegar les reivindicacions del món agrari. Albiol ha compartit la necessitat de buscar solucions per al gravíssim problema que viu el camp valencià, i ha exigit la revisió de la Política Agrària Comuna (PAC), la qual ha recordat que ha estat “aprovada pel PP i pel Partit Socialista, una actuació més d’eixa gran coalició que tenen en Europa”, ha criticat.

Albiol ha escoltat i ha compartit les preocupacions sobre els greus problemes que tenen llauradors i ramaders valencians. “És inajornable la revisió d’una PAC actual que considerem absolutament inútil i ineficaç. De la mateixa manera que asseguren els sindicats, ja no calen més debats, sinó solucions. La PAC ignora completament els aspectes sociolaborals del sector agrari i ramader. És insostenible perquè no garanteix les rendes agrícoles remuneradores, quan allò urgent és que es controlen els preus d’una vegada per totes. La UE ha de posar en marxa mesures que eviten la fluctuació dels mercats. S’ha de garantir que els preus dels productes superen els costos de producció”.

Esquerra Unida aposta per un canvi en el concepte de les ajudes públiques. “És el llaurador i el ramader qui ha de ser el destinatari. No pot ser que siguen els grans terratinents, com la Duquessa d’Alba o Mario Conde, els receptors d’aquestes ajudes, i el llaurador es quede sense res, moltes vegades amb la collita perduda i amb una mà davant i l’altra darrere”, ha lamentat.

Albiol ha afegit: “la PAC que nosaltres volem ha de dignificar i professionalitzar el treball dels llauradors, hem d’acabar amb la discriminació laboral que pateixen. S’ha d’acabar de fer invisibles i ignorar en les polítiques europees els treballadors del camp. Volem una PAC més justa i social, que genere ocupació estable i de qualitat, condicions laborals i salarials dignes”. Esquerra Unida defensa també l’agricultura ecològica i la sobirania alimentària dels pobles.

Comparteix

Icona de pantalla completa