Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta una PNL que proposa més coordinació i vigilància contra els incendis
RedactaVeu / València

La PNLL de la formació d’esquerres també proposa potenciar les polítiques de prevenció en la política forestal contra incendis i evitar la desproporció pressupostària entre l’extinció i la prevenció, així com augmentar els períodes establerts de vigilància de les brigades forestals, el nombre de treballadors i la formació d’aquests.

“Les circumstàncies extraordinàries que es presenten aquest estiu no ho seran tant en el futur a causa del canvi climàtic. És evident que cada vegada anem a patir períodes més intensos de sequera i, per tant, cal un replantejament global de les polítiques de prevenció i extinció d’incendis, que han de ser prioritàries i no orientades cap a la construcció de grans infraestructures sinó sobretot cap al manteniment del bosc, de l’agricultura i l’actuació sobre la interfície urbanoforestal i unes polítiques d’extinció que han de comptar amb uns mitjans adequats per a poder tallar els focs en els primers moments”, ha declarat el parlamentari.

Torró ha lamentat que en menys de cinc mesos, la Fiscalia de València ha obert 108 diligències penals per incendis forestals, mentre que en el mateix període de l’any passat obrí 50. El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes ha advertit que aquest estiu resultarà “extremadament perillós” en matèria d’incendis forestals i ha demanat al Consell “agilitat”.

A més a més, Torró ha tornat a demanar la dimissió de l’alcalde de Cullera, al qual suggereix una mica de “valentia a l’hora d’assumir les seues responsabilitats polítiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa