Sebastià: ‘PP i PSOE han de demanar perdó a les 40.000 famílies desnonades’

El cap de llista de Primavera Europea anuncia que defensarà al Parlament Europeu l’aturament dels ‘injusts’ desnonaments i la dació en pagament
21 maig 2014 01:00h

RedactaVeu / València

El cap de llista de Compromís en la candidatura de Primavera Europea, Jordi Sebastià, considera que els dos grans partits del sistema, PP i PSOE,“el que han de fer hui d’una manera urgent és demanar perdó a les 40.000 famílies que desnonaren l’any passat”.

“No oblidem que uns, quan manaven, i que li pregunten a Carme Chacón, van agilitzar els desnonaments i els altres, el PP, no han fet res per aturar els desnonaments i per posar en marxa la dació en pagament”, ha denunciat Sebastià.

El candidat de Primavera Europea considera que,“la grosse koalition que existeix de facto al Parlament europeu entre PP i PSOE, també funciona als estats. No oblidem eixa reforma exprés de la Constitució per a callar bancs i mercats, per a pagar abans deute que atendre la ciutadania”.

També assegura que els dos grans partits, “que cada volta són menys grans, tenen un greu problema i és el de la submissió als bancs”.

“Volem saber si Cañete i Chacón tenen coneixement d’una sentència del Tribunal europeu de 2013, en la qual es defensava els ciutadans front els bancs i es parlava d’aturar desnonaments. Que es deixen de promeses i que diguen clarament si els seus partits pensen fer una cosa tan senzilla com aplicar allò que dicta la justícia europea”, ha manifestat amb rotunditat.

Sebastià ha reafirmat que el vot útil, és el vot a Primavera Europea, “perquè nosaltres defensem una Europa de les persones, no dels bancs”. En aquest sentit ha subratllat:  “Nosaltres hem defensat ací i defensarem també al Parlament europeu la dació en pagament, aturar els injusts desnonaments, auditar el deute públic i no pagar el deute il•legítim que és la llavor de la corrupció en molts casos”.

photo
next