Diari La Veu del País Valencià
Valencians pel Canvi fa una crida a la participació en les eleccions europees

La plataforma cívica Valencians pel Canvi ha fet una crida a la participació en les eleccions al Parlament Europeu de diumenge 25 de maig. Valencians pel Canvi considera molt importants aquestes eleccions i anima a acudir a les urnes.

El comunicat de la plataforma assenyala:

La configuració política de les institucions europees influeix cada vegada més en les vides dels ciutadans i determina l’acció dels Estats. És molt important aconseguir una majoria progressista a l’Eurocambra, que pose fre a les polítiques insolidàries i descompensades que han agreujat fins a límits d’una gravetat extrema la crisi social i econòmica al sud d’Europa.

La política d’austeritat amb terminis ajustadíssims de reducció dels dèficits i l’endeutament i la prioritat absoluta donada al retorn del deute, així com les mesures preses en favor de la banca i en contra dels ciutadans, han determinat un veritable drama social, un augment de les desigualtats, un desassossec de la ciutadania que veu com se li escapa el futur. No és estrany que la confiança en Europa haja baixat a mínims històrics.

Necessitem tanmateix més Europa. Unes institucions europees enfortides pel vent de la democràcia, disposades a introduir directius i legislacions marc a l’alçada del temps, de l’esperit fundacional de la Unió i de les necessitats i exigències de la ciutadania: en favor de l’ocupació, d’una economia competitiva i solidària basada en el bé comú, de la salvaguarda ecològica i la defensa del medi ambient, de la promoció d’una agricultura moderna que permeta viure dignament als agricultors i ramaders.

Per una Europa on la prioritat siguen les persones i s’eradique la desigualtat social extrema. Per una Europa de la pau, sense discriminació i per la igualtat plena entre homes i dones. Per una Europa de les llibertats i dels pobles. Per un tracte just i digne als immigrants. Pel reconeixement de la diversitat lingüística i la presència de la nostra llengua en les institucions.

Ja sabem les limitacions i la complexitat de les institucions europees i l’abast del poder del Parlaments que serà votat el dia 25. Sabem molt bé quin és el pes encara dels Estats, de les grans empreses i la gran banca, dels ‘lobbies’, dels grups de pressió, els poderosos en general. Però per això mateix cal obrir i aprofitar l’escletxa a la participació directa del poble que són les eleccions. Que són d’altra banda una ocasió per mostrar el rebuig a la política econòmica i social i contrària a la llibertat i als drets nacionals que practica la dreta espanyola del PP. Des de la perspectiva valenciana, les eleccions del 25 de maig són una primera cita molt important de cara al canvi imprescindible i cada dia més possible que necessita , com aigua de maig, el nostre poble, la nostra gent.

Per tot això, valencians, valencianes, prepareu el CANVI anant a votar el pròxim 25 de maig!

Comparteix

Icona de pantalla completa