Diari La Veu del País Valencià
Català no respecta el dret de les famílies afectades a Benitaxell
RedactaVeu / València

Aquesta decisió suposa la pèrdua d’oferta del Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià en aquesta població de zona valencianoparlant.

M. José Català pretén que els xiquets i xiquetes de 3 anys, que s’han de matricular per al curs que ve i vulguen la línia en valencià, vagen obligatòriament a una classe d’alumnes de 4 anys si volen estudiar en valencià o estudiar en castellà el pròxim curs en el nivell educatiu que els pertoca als xiquets i xiquetes de les famílies afectades: 1er curs del cicle Infantil.

Des d’Escola Valenciana s’assegura que la resposta de la consellera no soluciona els casos de les tres famílies amb xiquets i xiquetes de 3 anys que volen matricular en valencià en Infantil de 3 anys i no de 4 anys.

Les famílies afectades no accepten la “solució mixta de M. José Català, és a dir, que els seus fills i filles de 3 anys siguen escolaritzats amb l’alumnat d’Infantil de 4 anys del centre per al curs 2014-2015.

Des d’Escola Valenciana es recorda que al CEIP Pare Català de València han obert una unitat en castellà d’Infantil de 3 anys per a quatre alumnes i no els han reconduït a una classe de 4 anys en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa