Manifestació per una Albufera Viva al Palmar

La Mesa pel Xúquer i la plataforma Albufera Viva es manifestaran el dissabte 31 al Palmar. La Federació Valenciana de Vela Llatina se suma a la convocatòria amb una concentració de barques al port del Palmar
23 maig 2014 01:00h
RedactaVeu / El Palmar
 
Aquesta manifestació tindrà lloc al poble del Palmar, nucli de l'Albufera i comptarà amb la participació de la Federació Valenciana de Vela Llatina que se suma a la mobilització amb una concentració de barques en el port -embarcador- del Palmar.
 
El Xúquer i l'Albufera, estan íntimament units, de manera que es pot dir que l'Albufera és en un 80% Xúquer. El Pla de Conca aprovat, “que no compleix la Directiva Marc de l'Aigua deixa un incert futur per aquests ecosistemes aquàtics valencians”, segons Xúquer Viu.
 
El Pla de Conca proposa uns cabals mínims per a l'Albufera, de 167 hm³/any, completament insuficients, que suposen per al llac 7 renovacions anuals, front a les 20 renovacions dels anys 70 o les 13 de no fa molts anys.
 
Pràcticament tots els sectors han coincidit en demanar un augment del cabal mínim i de la qualitat de l'aigua que arribe a l'Albufera. L'Ajuntament de València, per unanimitat, ha demanat també en aquest pla de conca que el cabal mínim del llac fóra de 250 hm³/any amb una important millora de la qualitat, principalment per reducció del fòsfor.
 
El Pla de Conca fixa per a 2027 el bon estat ecològic de l'Albufera, el que suposa que en els pròxims 13 anys el llac seguirà en unes condicions no acceptables, possiblement amb menys aigua que ara i amb concentracions de fòsfor inacceptables.
 
La manifestació del 31 de maig pretén exigir la recuperació de l'Albufera i la presa de les mesures per a la seua millora, de manera immediata, sense esperar al 2027 quan és possible que ja s'arribe tard.


photo
next