Diari La Veu del País Valencià
Pons diu que la tensió de Catalunya s’estén al País Valencià per la intolerància de Compromís

RedactaVeu / Europa Press / Madrid

El número dos de la llista del PP a les eleccions europees, Esteban González Pons, considera que la tensió política que es viu a Catalunya es trasllada a València: “A Catalunya hi ha grups que no accepten l’existència d’uns altres i a la Comunitat Valenciana també perquè hi ha partits com Compromís que són sempre un reflex del que els independentistes fan a Catalunya i practiquen la intolerància”.

Pons ha subratllat que és necessari “assossec i enteniment” per a rebaixar la tensió política “especial” que es viu a Catalunya. Així, creu que el fonamental és que tots els partits s’accepten, que tinguen respecte mutu i disposició per a parlar, ha dit en declaracions a RNE arreplegades per Europa Press, preguntat per l’intent d’agressió al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i a la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, a Vilanova i la Geltrú.

Sobre el resultat electoral a Catalunya, ha reconegut que encara que diumenge que ve es voten “coses europees” és clar que hi ha qui intenta aconseguir “una altra cosa”. El dirigent ‘popular’ no ha volgut interpretar l’augment de sol•licituds de vot per correu a Catalunya, enfront del descens en la resta de l’Estat espanyol, però sí ha aprofitat per a fer una crida: “Quan els catalans independentistes votaran més, la resta dels espanyols no podem votar menys”.

Preguntat sobre les urnes independentistes que grups catalans pretenen col•locar al costat de les dels comicis europeus, Pons ha reconegut que “en campanya electoral tothom intenta fer arribar la seua posició per la forma que siga”.

Açò sí, ha assenyalat que el “independentisme dels radicals de Catalunya” no té res a veure amb el “esperit europeu”, perquè la Unió Europea va nàixer “per a unir i no per a desunir, per a la pau i no per a l’enfrontament, per a esborrar fronteres i no per a dibuixar-les perquè ser europeu és anar a ser més, no anar a ser menys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa