Diari La Veu del País Valencià
La ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià ja té 25.000 signatures

RedactaVeu / Europa Press / València

Els fedataris de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una ràdio i una televisió públiques i en valencià han aconseguit arreplegar en tres setmanes 25.000 signatures, la meitat de les necessàries perquè les Corts Valencianes la debaten.

La primera xifra estimativa, recopilant les lliurades aquest divendres, supera les 25.000 signatures, la qual cosa suposa “tot un èxit si tenim en compte que queden tres mesos per davant per a sumar encara més suports a la iniciativa”, segons han assegurat els impulsors de la ILP en un comunicat.

A més, han indicat que no han entrat en el recompte els plecs de signatures que tenen els partits polítics, sindicats i algunes de les entitats que recolzen la campanya. Molts dels fedataris que han lliurat aquest divendres les signatures són extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) que s’estan mobilitzant de manera individual i organitzada.

La xifra oferida aquest divendres és orientativa i l’exacta es coneixerà més en detall dimarts que ve.

La recollida de signatures ha tingut lloc aquest migdia a les portes del Palau de la Generalitat, un escenari amb el qual cerquen “connectar el simbolisme amb un dels elements d’autogovern i vertebradors que ha de tenir tota societat, com són una ràdio i una televisió públiques i en la llengua pròpia”.

La campanya continuarà “amb tota la seua intensitat” en els pròxims mesos i fins i tot es preveu augmentar el “ritme” de recollida de signatures, ja que en totes les comarques hi ha hagut un acolliment “molt positiu” de la iniciativa.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa