Diari La Veu del País Valencià
Primer judici pels acomiadaments de l’ERO de CulturArts

RedactaVeu / Europa Press / València

El primer dels judicis per demandes interposades per extreballadors dels antics instituts culturals de la Generalitat Valenciana i que van resultar afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) aplicat després de la seua integració en CulturArts se celebrarà aquest dilluns 26 de maig.

La vista, que es desenvoluparà a la sala social número 11 de la Ciutat de la Justícia, abordarà el cas d’un empleat que estava destinat a Teatres de la Generalitat i que tenia la categoria d’ajudant de coordinació d’escenari, segons han informat fonts de secció sindical de CCOO en CulturArts.

Es tracta del primer judici pels acomiadaments forçosos duts a terme en l’ERO, un procediment extintiu que es va aplicar a l’estiu de 2013 i que va suposar un total de 54 eixides -27 voluntàries- enfront de les 60 previstes inicialment.

El període de consultes amb els representants dels treballadors es va perllongar del 10 de juny al 10 de juliol del passat any i es va arribar a un acord amb la part social per una majoria absoluta dels delegats, encara que no amb unanimitat, ja que sis delegats de CCOO no van subscriure el pacte, han recordat aquestes fonts.

Fix des de 1989

El demandant era treballador fix des de l’any 1989 i representants de CCOO -tres dels quals acudiran a la vista com a testimonis- consideren que en el seu cas es va incomplir l’acord entre direcció i comitè, que establia prioritat de permanència als treballadors fixos de plantilla que hagueren accedit al lloc mitjançant un procés selectiu amb publicitat i atenent a criteris d’igualtat i capacitat.

Els delegats de CCOO creuen, per tant, que “l’acomiadament d’aquest treballador incompleix l’acord aconseguit en el seu moment amb la part social” i criden l’atenció sobre el fet “significatiu que cap dels delegats d’aqueix sindicat del comitè d’empresa de Teatre va signar l’acord i aquest exempleat estava adscrit a aqueixa sotsdirecció”.

La demanda d’aquest treballador és al primera que arriba als tribunals però hi haurà més d’una vintena, ja que hi ha judicis assenyalats fins al 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa