Vora 79.000 alumnes participen als Premis Sambori 2014

Aquest dissabte s’han lliurat els guardons de país a la Universitat Jaume I de Castelló del premi escolar de literatura amb més participació a Europa que ha arribat a la 16a edició
24 maig 2014 01:00h
Imatge corresponent a l'acte celebrat aquest dissabte a la Universitat Jaume I de Castelló.

RedactaVeu / València

Hui dissabte, dia 24 de maig, s’han lliurat els guardons de país a la Universitat Jaume I de Castelló dels Premis Sambori, que enguany ha arribat a la 16a edició i s’ha erigit com el premi escolar de literatura amb més participació a Europa.

Els Premis Sambori tenen l’objectiu de promoure i difondre l’ús del valencià en l’àmbit educatiu, a més d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de l’alumnat de les escoles i instituts del País Valencià, així com dels estudiants de les cinc universitats públiques valencianes i dels alumnes de les Escoles d’adults i de les Escoles Oficials d’Idiomes.

A més, enguany també s’ha creat un dels premis destinat a l’alumnat d'Educació Especial.

Tant l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com les cinc universitats públiques valencianes donen suport al Sambori i “la participació de l’alumnat és possible gràcies al treball que es fa des de les Coordinadores comarcals d’Escola Valenciana i la il•lusió i l’esforç dels docents, els pares i les mares dels centres”, ha manifestat la presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font i ha afegit: “El Sambori és una d’eixes activitats que caracteritzen la diferència qualitativa del que nosaltres anomenem la nostra escola, l’escola en valencià i de qualitat”.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha destacat que el Premi Sambori s’ha convertit “en un referent per treballar la creativitat narrativa en la nostra llengua per part de l’alumnat, és una eina més per a desenvolupar l’escola de qualitat del sistema educatiu valencià que volem i que desitgem, per això des d’Escola Valenciana estem molt contents que tinga any rere any una participació massiva”.

Les modalitats amb un major gruix de participació són les que es realitzen a les escoles i els instituts de totes les comarques. Compten amb tres fases: la primera, la de centres, on es trien els millors treballs de cada cicle; la segona, la Fase comarcal, vinculada a les Trobades d’Escoles en Valencià, on es trien els tres millors treballs de cada comarca per cicles; i finalment, la Fase de país on el jurat escull els que considera els millors texts de totes les comarques.

Els guardonats del primer premi de cada cicle de la fase final reben com a premi un cap de setmana lúdic i cultural per a gaudir amb les seues famílies.

Pel que fa les xifres del Premi Sambori 2014, s’han presentat 78.603 treballs d’alumnes en totes les modalitats, i han participat 3.803 professors i professores i un total de 628 centres educatius.

photo

next