Diari La Veu del País Valencià
Els candidats valencians exerceixen el seu vot

RedactaVeu / València

La major part dels candidats del País Valencià que concorren a les eleccions europees que s’estan celebrant aquest diumenge han fet efectiu el seu vot al llarg d’aquest matí.

Així, el cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha votat aquest matí en Burjassot, mentre que la candidata al Parlament Europeu per Esquerra Unida, Marina Albiol, ha votat a Castelló de la Plana i la candidata socialista Immaculada Rodríguez Piñero ho ha fet a Rocafort.

Albiol ha manifestat que “hui és un dia realment important” ja que “les Eleccions Europees no són unes eleccions de segona, són importantíssimes”. Segons Marina Albiol, “tot allò que es decideix en Europa ens afecta a la nostra vida” per la qual cosa “cal que se li donen a aquestes eleccions el valor que tenen”.

“Hui tenim en els nostres mans el nostre futur. Hui tot és possible perquè tot depèn de nosaltres, i per tant cridem a la participació i a les urnes i que la ciutadania exercisca el seu dret al vot. Hui el poble s’ha d’expressar en les urnes”, ha manifestat Albiol després de votar.
Per la seua banda, la candidata socialista al Parlament Europeu, Immaculada Rodríguez Piñero, ha votat en el col•legi públic Sant Sebastià de Rocafort on ha recordat que hui és el dia en el qual es reflecteix “la gran festa de la democràcia, on de debò tots els homes i dones som iguals perquè cada persona amb el seu vot compta el mateix”.

Piñero ha assegurat que “Europa necessita un canvi i la política i els polítics hem de treballar perquè els ciutadans siguen conscients de l’important que és el canvi per a les nostres vides” i ha fet una crida a tots els valencians i valencianes perquè “en lloc que la indignació es transforme en abstenció, l’empipament es transforme en vots per a canviar les coses”. En aquesta línia ha assenyalat que “l’abstenció perjudica la política i la capacitat per a canviar les coses perquè si no es va a votar són uns altres els que decidiran per les persones” i que “encara que solament siga per la responsabilitat que cadascú tenim amb el nostre vot perquè triomfe la participació i triomfe la política”, ha puntualitzat.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig ha afirmat després de dipositar el seu vot que “hui cal votar per les moltes persones que ho estan passant francament malament i perquè les coses han de canviar”. Puig, que ha votat a Morella, ha destacat la “importància” del vot en aquests comicis per als ciutadans i la labor duta a terme per generacions per a instaurar la democràcia. Així, ha indicat que “a moltes generacions els va costar molt de temps poder votar per primera vegada”.

“Per açò i perquè van tardar molts anys a poder estar com a ciutadans d’Europa, jo crec que cal votar més que mai en aquestes eleccions”, ha manifestat el responsable socialista, que també ha assegurat que “hui és més important que mai el que tenen tots els ciutadans, que és el vot”.

Per la seua banda, el número dos de la candidatura del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha fet aquest diumenge una crida a la participació en les eleccions perquè “si hi ha vots hi ha democràcia i quan no hi ha vots, la democràcia s’aprima”. Pons ha acudit a votar a les 11.00 hores al seu col•legi electoral a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa