Diari La Veu del País Valencià
PP-PSOE ‘volen’ anul·lar els vots d’EUPV per diferències en els sobres

RedactaVeu / Europa Press / València

EUPV ha denunciat, després del tancament dels col•legis electorals, que interventors del PP i PSPV estan intentant declarar nuls vots al seu partit per diferències en els sobres, tot i que “és doctrina assentada de la Junta Electoral Central que les diferències en paperetes i sobres distribuïts per partits polítics no són motiu de nul•litat”.

Així ho ha indicat a través de Twitter el diputat nacional de la formació Ricardo Sixto, qui ha qualificat aquesta actuació “d’autèntic ‘pucherazo’ ” i “canallada bipartidista”.

“En moltes meses intenten declarar nuls vots d’EUPV per diferències en els sobres. Són vàlids! Han de computar-se o remetre’s a les JEP”, ha escrit en la xarxa social Ricardo Sixto, qui ha instat a militants i simpatitzants del partit a anar al recompte en els seus col•legis electorals, un acte que, segons ha recordat, “és públic”.

Així mateix, ha censurat que la Junta Electoral de la zona d’Oriola, ha donat “ordre d’incomplir la doctrina de la JEC” i ha apuntat la necessitat “d’impugnar l’anul•lació general dels nostres vots en el Baix Segura”.

En aquest mateix sentit, el diputat autonòmic Ignacio Blanco ha anunciat que EUPV “impugnarà l’escrutini de totes les meses on s’anul•len vots pel sobre”. “No podran adulterar el resultat electoral”, ha asseverat.

Blanco ha penjat en la xarxa social una fotografia d’un fax de la Junta Electoral en el qual es trasllada a les juntes provincials la doctrina en aquest sentit.

El text diu que “vistes les diferències concurrents en sobres i paperetes, tant oficials com confeccionats per les entitats públiques i en uns casos homologats i en uns altres, en circumstàncies idèntiques, denegada aquesta homologació, en extrems tals com la diferent tonalitat del color gris, la inclusió en la papereta de la data del procés (…) en funció de salvaguardar l’efectivitat del dret de sufragi dels electors (…) haurà de computar-se com a vàlid el vot emès mitjançant sobres i paperetes que incórreguen en irregularitats dels tipus al•ludits sempre que resulte clara i inequívoca la voluntat de l’elector”.

Imatge de la fotografia d’un fax de la Junta Electoral penjada per Ignacio Blanco en la xarxa social

Comparteix

Icona de pantalla completa