Diari La Veu del País Valencià
‘El ball del vetlatori’, la cultura inunda Cocentaina

RedactaVeu / Cocentaina.

Durant la darrera setmana de maig el contestà Marc Sempere, Marquet, presentarà a Cocentaina ‘El ball del vetlatori’, una preestrena en primícia del llargmetratge rodat a les terres del Comtat i de l’Alcoià i en què ha col·laborat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina.

Es projectarà el dissabte 31 de maig al Teular, obert a tot el poble.

“El ball del vetlatori” representa un retorn a les arrels i al poder cohesionador i subversiu de la cultura popular. És una obra complexa que s’expressa amb diferents peces de cine, teatre, música, literatura i dansa.

És per això que es presentarà els dies 27, 28, 29, 30 i 31 de maig a Cocentaina (i a València el 5, 6 i 7 de juny).

– El dimarts 27, a l’antiga biblioteca del Palau Comtal, hi haurà una xerrada i un debat posterior sobre cultura popular i tradicional, enfocada a la tradició musical de la zona.
– El dimecres 28, Héctor Arnau presentarà el monòleg “Una fina pel·lícula d’arròs”, sobre l’experiència de l’Arròs Movie i el rodatge a terres del Comtat i de l’Alcoià.

– El dijous 29, al mercat de Cocentaina, començarà un passa-carrer informatiu, amb Héctor Arnau com a pregoner.

– El divendres 30 es presentarà l’espectacle de dansa contemporània “Vetlla”, d’Olga Álvarez, una interpretació personal de la tradicional dansa del ‘vetlatori’, seguit de l’espectacle musicoteatral “Plantar cara a la vida”, una selecció pròpia de poemes de Vicent Andrés Estellés, musicats i interpretats per Marquet i Marc Egea.

Comparteix

Icona de pantalla completa