Concert de la Romàntica del Saladar a benefici de Ca Revolta

Ca Revolta ha patit l’animadversió de l’Ajuntament de València, que li ha negat els permisos necessaris per desenvolupar al complet el seu projecte
27 maig 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El grup valencià La Romàntica del Saladar, de Xàbia (la Marina Alta), presentarà el quart treball de la seua discografia. Aquest disc porta per títol A parar a Puerto Rico i està editat pel segell Comboi Records.

El títol és la continuació de la frase feta “Roda i volta, a parar a Puerto Rico”. Una ferma declaració d’intencions dels amics de La Romàntica del Saladar que amb aquest nou treball tornen, roda i volta, a l’essència del grup: música amable i desenfadada per a escoltar, cantar i ballar.

A parar a Puerto Rico conté el repertori inèdit que s’ha interpretat ininterrompudament en els directes de la banda que enguany compleix vint anys d'existència. Dels tretze talls, nou són temes instrumentals de vents i percussions —marca de la casa— amb estils com la masurca, el fandango, el pasdoble, el fox-trot, o la tarantel·la. S'hi inclouen, a més, quatre cançons populars i, per primera vegada, La Romàntica canta —en dos temes— lletres noves sobre melodies tradicionals. Paco Nicasio, versador de Faura, ha posat lletra a les dues jotes d'aquest disc: una autobiogràfica i una altra de denúncia. El disc s'ha enregistrat a TreSSets Estudis d'Algemesí a cavall de 2013 i 2014.

Des dels seus inicis, Ca Revolta ha patit l’animadversió de l’Ajuntament de València, que li ha negat els permisos necessaris per desenvolupar al complet el seu projecte i que hi posa tot tipus de traves per a un normal funcionament que ens assegure la viabilitat econòmica.

Entre les activitats culturals que han impulsat, sempre ha tingut un lloc destacat la promoció de la música en valencià i “mentre se'ns ha permès hem dut a terme concerts, presentacions de cd's i hem col·laborat amb el Col·lectiu de Músics i Cantants en valencià Ovidi Montllor, cedint-los les nostres sales sempre que ho han sol·licitat”.

Des de fa un grapat d'anys a Ca Revolta “no podem fer concerts i és per aquest motiu que hem pres la iniciativa d’organitzar aquestes activitats fora del seu espai”.

photo
 
 
next