Diari La Veu del País Valencià
El tancament de Castor a debat al Congrés dels Diputats aquest dimecres

RedactaVeu / Madrid.

La Comissió de Medi ambient del Congrés debatrà aquest dimecres una proposició no de llei de CiU que emplaça el Govern a tancar de forma definitiva i permanent el projecte Castor, si l’activitat d’injecció i extracció de gas no ofereix la certesa i la seguretat totals que no tornaran a produir terratrèmols.

Fa un parell de setmanes es va conèixer l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), un dels dos organismes oficials als quals el Govern va demanar opinió, i que confirmava la “relació directa” dels més de 600 sismes registrats a la zona i l’activitat de la planta d’emmagatzematge de gas natural submarí, situat davant de la costa de Vinaròs (Baix Maestrat).

La planta està paralitzada per ordre del Govern espanyol des del 26 de setembre.

CiU demanarà, a través del seu portaveu en matèria ambiental, Martí Barberà, el tancament definitiu, en coherència amb l’aprovat pel Parlament de Catalunya, que va aprovar per unanimitat una iniciativa que instava el Govern català a demanar a l’Executiu de Rajoy el seu tancament definitiu i permanent.

“Només s’entén la paralització del projecte fins que no ofereixi garanties de seguretat. No es pot oblidar l’alarma que es va generar en la població de Castelló i Tarragona, i no es mereixen tornar a passar per alguna cosa així”, ha assenyalat Barberà.

Comparteix

Icona de pantalla completa