Diari La Veu del País Valencià
ERC: ‘La República Catalana es pot proclamar el 2016, com a molt tard’
ACN / Barcelona

Junqueras treballa en el 2016 com a horitzó perquè Catalunya puga esdevenir un República Catalana, si els catalans hi voten a favor en la consulta, segons explica en una entrevista a El Mundo, en què es mostra convençut que “tot el món” reconeixerà el nou estat català “encara que ara diguin el contrari”, també la Unió Europea, que “ens integrarà sense problemes”.



Segons el president d’ERC, Espanya serà la primera que “tindrà interès i fins i tot pressa” per negociar amb la República Catalana per establir com queda repartit” el deute i perquè els interessa un “acord raonable i afectuós”.

“I a Europa també li interessa que aquest acord es produeixi, perquè Espanya pagui com a mínim una part del seu deute, de manera que els animaran a negociar”, afegeix.



Junqueras sosté que el procés “mai ha estat tan en vigor com ara” i afirma que la “teoria del ‘souflé’ d’alguns polítics espanyols s’ha acabat demostrant falsa”. “Està clar que els catalans volen avançar”.

“I aquesta és la realitat que s’han negat a entendre alguns polítics espanyols” , i per ell “s’han equivocat en tots els seus pronòstics”.



En l’entrevista a ‘El Mundo’, Junqueras carrega contra el Tribunal Constitucional, que defineix com a “polític” i del qual diu que “constitueix una violació flagrant de la divisió de poders”.

“Espanya té un problema greu perquè amb aquest tribunal, la seva organització i el seu funcionament, incompleix els principis generals de la democràcia”, critica el president d’ERC.

Comparteix

Icona de pantalla completa