Diari La Veu del País Valencià
Un mes de sanció per a Mònica Oltra. Continua la ‘venjança’ de Cotino
RedactaVeu / València

La Mesa de les Corts Valencianes ha proposat suspendre durant un mes la condició de diputada a la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, després de la seua negativa a abandonar el ple el passat 8 de maig després de ser cridada a l’ordre en tres ocasions pel president del parlament, Juan Cotino, la qual cosa va provocar la suspensió de la sessió, que es va reprendre el dia 15.

La proposta de sanció l’ha votat hui dimarts la Mesa i s’ha aprovat amb els únics vots a favor del PP. En l’escrit, remès a Oltra, se li dóna un termini per a presentar al·legacions que conclourà dilluns que ve a les 9.15 hores. La proposta de sanció serà debatuda en el ple, en una sessió secreta que se celebrarà el pròxim 4 de juny.

“Volen callar les veus dels qui denunciem la corrupció”

Mònica Oltra, després de conèixer la proposta de sanció, ha denunciat davant els periodistes que aquesta suposa “un autèntic despropòsit jurídic i un atemptat a la democràcia”. Al seu judici, no sols és “anticonstitucional”, sinó que, a més, “mostra la mesquinesa d’un partit que ha convertit les institucions en el seu propi mas, que abusa del poder i que està en contra de la democràcia i de la legalitat”.

“Si ells pensen que amb açò ens callaran, estan molt equivocats”, ha ressaltat Oltra. I ha afegit: “Ací hi ha un poble que s’ha alçat en urnes i aquesta és la reacció de l’abús de poder, de la venjança personal de Cotino perquè li hem destapat les seues vergonyes”, ha denunciat Oltra, qui ha acusat el PP de voler “callar les veus que pensen diferent, que senten diferent i que estan denunciat la corrupció i el mal govern”.

No obstant açò, ha anunciat que des de Compromís “seguirem treballant com sempre i farem de la necessitat virtut”. I ha assegurat que “aprofitarem aquesta oportunitat per a carregar-nos el Reglament que està fora de tot joc democràtic” i “per a seguir lluitant contra l’abús de poder”.

“Si volen callar la veu d’aquells que l’hem alçada contra la injustícia, la corrupció i la indecència, es trobaran amb ciutadans que seguirem lluitant perquè aquest siga un país decent”, ha alertat Mònica Oltra.

En aquesta línia, s’ha preguntat: “Algú s’imagina Blasco, Camps i els imputats del ‘cas Gürtel’ votant que els que estem defensant la neteja, els que volem agranar la porqueria, no puguem ser diputats?”. Oltra ha criticat que aquesta proposta de sanció havia d’haver-la rebut “fa sis dies” però considera que el PP l’ha retardada “per motius partidistes, perquè no els venia bé que isquera en campanya electoral”.

“Anirem al Constitucional si s’aprova la sanció

La diputada Mònica Oltra també ha anunciat que si finalment s’aprova aquesta sanció, Compromís anirà al Tribunal Constitucional (TC) “no solament amb un recurs d’empara, sinó qüestionant la constitucionalitat del Reglament”.

Així mateix, també demanarà “mesures cautelars perquè aquest atemptat democràtic no es produïsca”.

En el seu escrit d’al·legacions, Oltra posarà de manifest “les gravetats de la inconstitucionalitat de la proposta de sanció i de la sanció si finalment es confirma”. “En aquestes Corts no em va posar el senyor Cotino, em van posar els ciutadans i ciutadanes, i el PP aquesta condició no me la pot llevar amb una votació”, ha subratllat, a més, ha anunciat que advertirà “d’irregularitats” en el Reglament de les Corts i de “falta de rigor absoluta en el procediment sancionador”.

Un mes apartada de les Corts i 15.000 signatures de suport

En virtut de la sanció proposada per la Mesa, Oltra no podrà assistir en la seua condició de diputada a les sessions, ni a les reunions dels òrgans de la Cambra, ni tampoc presentar iniciatives parlamentàries. De la mateixa manera, durant el mes de suspensió, no se li abonarà el complement per acompliment del càrrec, ni la indemnització per l’exercici de la funció parlamentària.

Per últim, cal assenyalar que la petició iniciada per Compromís en change.org de suport a Mónica Oltra perquè no li priven de ser diputada en les Corts Valencianes ha aconseguit reunir més de 15.000 signatures de recolzament. En el text es denuncia que la sanció a Mònica Oltra amb la privació dels seus drets com a diputada, després d’una expulsió premeditada en el ple del passat dia 8 de maig, “és una venjança personal davant les denúncies efectuades per Compromís i per Mónica Oltra, sobre la seua legitimitat política per a continuar en les institucions”.

Vídeo que acompanya la petició en change,org de suport a Mònica Oltra
>

Comparteix

Icona de pantalla completa