Diari La Veu del País Valencià
Escola, Somescola, i l’Assemblea de Docents de les Illes, units per la llengua

RedactaVeu / València.

El primer acte conjunt que realitzem les tres entitats és el dimecres 28 de maig a les 11 hores a l’Arc de Triomf de Barcelona. És la primera vegada que reivindiquem conjuntament el dret de l’alumnat del País Valencià, les Illes Balears, el Principat i la Catalunya Nord a poder estudiar en els programes educatius en llengua pròpia.

Aquest primer acte compta amb la intervenció de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i representant de Somescola, Emili Gascó, representant d’Escola Valenciana, i Antonina Siquier, portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. L’objectiu és fer una crida conjunta a la mobilització de Somescola del 14 de juny a les 18h a Barcelona per defensar l’escola en la nostra llengua i el dret a decidir el model educatiu.

Des d’Escola Valenciana es considera “molt important aquest moviment unificat de les tres entitats dels territoris de parla comuna perquè és necessari crear una cohesió entre totes les persones que creiem en l’ensenyament en la nostra llengua i en la defensa del nostre màxim tret d’identitat a Catalunya, les Illes i el País Valencià davant els atacs del govern de l’Estat i dels governs del país Valencià i les Illes Balears”.

Comparteix

Icona de pantalla completa