Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix la gratuïtat de l’AP-7 per fer front al accidents de la N-340

Redactaveu / València

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha defensat, en la Comissió d’Infraestructures, una proposició no de llei per a la realització d’un estudi per part dels serveis jurídics de la Generalitat Valenciana perquè busquen les vies legals per rescatar l’AP-7 amb despesa zero.

“Hem de fer front a l’alta sinistralitat de la N-340, que està arribant a nivells molt preocupants, no podem esperar al 2019 com vol el Govern de l’Estat o el PP, portem esperant molt de temps. Estem parlant de vides humanes, l’alliberament de l’AP-7 salvaria vides”, ha defensat la diputada d’EUPV.

Albiol ha denunciat que “lamentablement el PP no ha volgut escoltar-nos i amb un exercici de pura demagògia ens han acusat de ‘chavistes’”, per la qual cosa ha declarat que “no és cert que no es puga fer a cost zero com ens ha assegurat el PP, solament fa falta voluntat política. Tenim un govern sotmès als interessos privats, a Abertis, no és que no és puga, és que no volen”.

Albiol ha afirmat que des de la seua formació “volem solucions ara, no per a dintre de cinc anys, la N-340 es troba completament saturada i amb una sinistralitat molt alta, al costat d’una AP-7 absolutament infrautilitzada” i ha afegit que el desviament del trànsit pesant que s’ha adoptat “és un pegat, no una solució definitiva, el que s’ha de fer és alliberar de peatges l’autopista d’una vegada per totes”.

La parlamentària recorda que la N-340 i la N-332 acumulen 44 trams de concentració d’accidents, “s’ha de donar una resposta ja, ara, no al 2019. La N-332 i la N-340 ostenten el dubtós honor de ser dos de les carreteres més perilloses del País valencià”.

En aquest sentit ha recordat que a la N-340 han mort sis persones en els primers dos mesos del 2014, segons la RACC, i entre 2010 i 2012 van morir 72 persones i van resultar ferides greus en accidents de trànsit.

Comparteix

Icona de pantalla completa