RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha expressat mitjançant un comunicat la seua satisfacció per la condemna a huit anys de presó i vint d’inhabilitació a Rafael Blasco Castany.

“Blasco ha sigut un element clau i nociu en la política valenciana i la forta condemna que han imposat els jutges del TSJ simbolitza la fi d’una època de podridura i corrupció”, ha declarat Albiol, qui espera que si el condemnat interposa un recurs, “la justícia siga àgil i ràpida, que no s’eternitze”.

Albiol ha elogiat la tasca dels magistrats i de la Fiscalia anticorrupció i ha valorat la sentència com “contundent, seriosa i de difícil refutació”. “Tota la cúpula de l’antiga Conselleria de Blasco ha sigut condemnada”, ha destacat la parlamentària.

“La banda criminal que va col•locar el PP, amb Francisco Camps al capdavant, al front de la Conselleria de Cooperació ha sigut desmantellada, i hui estem contents per aquest fet, però immensament indignats perquè no podem oblidar que la corrupció ha fet que els diners públics, que anaven a destinar-se a la cooperació internacional, se n’anaren a les butxaques d’aquests delinqüents posats pel PP”, ha remarcat.
La “intolerable” reacció de Camps

A més, la diputada autonòmica d’EUPV ha qualificat “d’intolerables” les declaracions que ha realitzat Camps aquest matí als corredors de l’hemicicle, “sense assumir responsabilitats, sense donar explicacions, burlant-se de tota la ciutadania”. En aquest sentit, cal indicar que l’expresident Camps ha declarat que “creu en la innocència del tot el món” i que mai va desconfiar de Blasco.

Albiol ha demanat que ara que la justícia ha condemnat tota la cúpula de l’antiga Conselleria, el Consell d’Alberto Fabra inicie “per fi una investigació interna, amb l’ajuda de la Sindicatura de Comptes, si cal, per a depurar responsabilitats polítiques”.

Marina Albiol, amb una samarreta de #justíciacasblasco.

Comparteix

Icona de pantalla completa