Diari La Veu del País Valencià
Tirado: ‘Cal que Fabra faça una neteja de veritat i revise el seu grup i el seu govern’
Redactaveu / València

La diputada socialista Clara Tirado ha exigit al cap del Consell que “faça una reflexió” i que tinga “una estratègia clara per a afrontar de debò la lluita contra la corrupció i siga absolutament intolerant amb la corrupció que està instal•lada en el seu partit i en el seu govern des de fa ja massa anys”.

D’aquesta manera la diputada autonòmica, que va denunciar el cas Blasco davant la Fiscalia, ha valorat la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) per la qual s’ha condemnat l’exconseller de Solidaritat amb el PP i diputat, Rafael Blasco, a 8 anys de presó i 20 anys d’inhabilitació absoluta per a ocupació o càrrec públic per malversar amb ajudes destinades a projectes de cooperació a Nicaragua.

Així, Clara Tirado ha manifestat que hui “és un dia de satisfacció en el qual guanya la democràcia, la justícia i també la política i el periodisme”.

“Guanyen tots aquells periodistes que van ser amenaçats, acusats i perseguits amb els diners de la Generalitat Valenciana, amb els advocats de la Generalitat Valenciana, amb els governs del PP, tan sols per publicar la veritat, i pel que avui ja sabem que és una evidència als ulls de tots els valencians”, ha puntualitzat Tirado.

“La fi d’un mafiós”

Tirado ha insistit que hui és “un dia en què guanyem tots els valencians i valencianes d’aquesta comunitat perquè hui, per fi, es fa justícia” al mateix temps que ha assenyalat que “és el final d’una història d’un personatge mafiós que ha sigut el símbol del PP al llarg d’aquests anys”.

En aquest sentit, ha apuntant que Blasco “ha sigut, en col•laboració i a l’empar dels presidents de la Generalitat Valenciana del PP, qui ha construït i ha generat tota un xarxa de clientela mafiosa per tots els departaments i conselleries pels quals ha passat”.

Tirado ha remarcat que “hui comença aquesta història” ja que encara queden peces per les quals l’exconseller ha de ser jutjat. Igualment, ha insistit que “evidentment hem d’estar satisfets pel treball que des de la política s’ha fet per a denunciar aquests casos de corrupció. Sempre vam tenir raó i hui s’ha demostrat”.

Per tot açò, Tirado ha reiterat que “Fabra ha de fer hui una reflexió en profunditat perquè Blasco sempre ha sigut el seu símbol, idolatrat per tots els seus companys del PP”, i perquè “ha estat aquests tres últims anys especialment emparant, col•laborant, defensant i excusant un corrupte delinqüent que es va emportar els diners de la cooperació, els diners destinats als més pobres del sud”.

Comparteix

Icona de pantalla completa