Diari La Veu del País Valencià
Els professors interins coneixeran al juliol les vacants i destinacions

RedactaVeu / València.

La Conselleria ha acceptat la petició de STEPV per tal que el professorat conega les places vacants que s’ofereixen en les adjudicacions de juliol de professorat provisional, en pràctiques, reingressat i interí.

El programa de peticions telemàtiques es mantindrà obert entre el 14 i el 30 de juliol. Les vacants es coneixeran el 29 de juliol, per tant, el professorat participant podrà modificar les seues peticions en funció de les vacants durant el dia 30. El resultat de les adjudicacions es publicarà el 31 de juliol.

Una altra novetat que incorpora la normativa de les adjudicacions de juliol, negociada hui en Mesa Sectorial, és que el programa informàtic que farà servir el professorat interí és el mateix que el de les adjudicacions contínues, que es fa servir durant tot el curs.

D’aquesta manera, s’aconsegueixen dues coses: una, que s’eliminen les quotes de participació que limitaven el nombre d’interins que podien participar; i dos, que, com que ja han fet peticions durant el curs, no s’exclourà ningú si no participen en el procediment de juliol. Només els que van ser adjudicats en les adjudicacions de juliol de 2013 estan obligats a participar en el procediment si no volen ser exclosos. Un altre avantatge d’usar el programa de les contínues és que es podran elegir places a temps parcial combinades amb itineràncies, etc.

Novament, STEPV aconsegueix millorar el procediment d’adjudicacions de vacants en el mes de juliol. Recordem que STEPV va rebutjar la substitució de l’adjudicació presencial per la telemàtica, ja que el professorat triava a cegues, quan en les presencials sempre havien disposat dels llistats de les vacants.

Pel que fa a la resta de procediments de provisió de llocs, la Conselleria ha informat del calendari aproximat en què tindran lloc aquestes adjudicacions, similar al de l’any passat:

Suprimits i desplaçats: adjudicacions presencials a centre en el cos de mestres durant la primera setmana de juliol i durant la segona setmana en secundària i resta de cossos. Les telemàtiques a la resta de places es realitzaran a partir del 10 de juliol en tots els cossos.

Comissions serveis: en publicar l’adjudicació definitiva de suprimits i desplaçats (a partir del 15 de juliol, aproximadament) es publicarà la provisional de les comissions de serveis, i la resolució definitiva abans del 28 juliol.

En el torn obert de paraules, tots els sindicats han criticat, al Director General de Personal, la modificació unilateral del calendari escolar per part de Conselleria i la no negociació d’aquest tema en la Mesa Sectorial.

STEPV ha anunciat que presentarà recurs per negar el dret a la negociació col·lectiva d’un tema que modifica les condicions laborals del professorat. En la intervenció del Sindicat han criticat l’avançament del curs escolar perquè generarà dificultats organitzatives en els centres, ja que al voltant d’un 20% de la plantilla canviarà de lloc el pròxim curs, de manera que a penes tenen temps de familiaritzar-se amb el centre, l’equip docent, les característiques de l’alumnat, etc.

Així mateix, el Director General ha informat que el curs que ve es negociarà una nova ordre de calendari escolar on es tractaran les vacances i la jornada continuada.

Comparteix

Icona de pantalla completa