Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: ‘Fabra: No demanes els informes sísmics del Castor?’

RedactaVeu / Madrid

Compromís ha tornat a defensar el cessament de l’activitat de Castor en la sessió plenària del Congrés dels Diputats celebrada aquest passat dimecres.

El portaveu de la formació a la cambra baixa, Joan Baldoví, ha assegurat que les dades “parlen per sí mateix” ja que “quan injecten gas, la terra tremola i quan no, deixen de registrar-se eixos sismes”, per la qual cosa “cal que deixen de jugar amb la seguretat de les persones”.

A més, Baldoví també ha preguntat per les indemnitzacions, pel lucre cessant i qui serà el pagador en cas de paralitzar-se definitivament, si l’Estat pagarà 1.300 milions d’euros.

El diputat de Compromís ha aprofitat la seua intervenció per a carregar contra el PP valencià, “per no haver demanat informes sísmics del projecte com sí que va fer la Generalitat de Catalunya” i ha preguntat al govern de Rajoy si pensa fer públic l’informe de l’Institut Geològic i Miner que relaciona directament els terratrèmols amb les injeccions de gas.

Baldoví ha aconseguit en el debat, que era d’una proposició no de llei presentada pel grup parlamentari català al Congrés s’admetera una esmena de Compromís, en la qual s’instava que s’acceptara al procediment, i com a part interessada, els ajuntaments de Vinaròs, Benicarló i Peníscola.

Malgrat aconseguir això, la proposició no ha prosperat pels vots en contra del PP, partit que també va defensar de la mà de l’exconseller valencià Mario Flores el fracking, una pràctica que és “una oportunitat econòmica per a una empresa però és la ruïna total de l’interior valencià, cosa que no consentirem”, segons paraules de Baldoví.

Malgrat això, la proposició no s’ha aprovat per l’oposició del PP i l’abstenció d’UPyD.

Comparteix

Icona de pantalla completa