Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola perd el 72% de la seua flota pesquera en deu anys
Europa Press / Santa Pola

La crisi és “extrapolable” a tot el sector pesquer estatal, ha indicat Àngel Luchero, portaveu dels pescadors de Santa Pola. A més, Luchero ha identificat “en les polítiques europees” com la raó que “asfixia” el sector i al fet que s’aplica al Mediterrani “la mateixa legislació que per a l’Atlàntic o el mar del Nord”.

“Cada mar té un perfil diferent. El mediterrani és un mar de multiespècies de petita grandària, al qual s’aplica la normativa general”, ha manifestat Luchero que lamentat que “redueixen les quotes de pesca” i “es prohibeixen arts de pesca que s’han utilitzat tota la vida”. Mesures que Luchero ha calculat que “s’ha emportat el 30% de la flota pesquera europea” de tot el Mediterrani.

A més, ha lamentat que l’estat espanyol “siga més papista que el Papa” en l’aplicació de les directives europees, atès que, segons Luchero, altres països de l’entorn com “França, Itàlia o Grècia no apliquen la legislació europea”.

En aquest sentit, ha recordat, a més, que hem “passat de ser la primera potència mundial de pesca, a ser la 14″ i ha augurat que “en no gaire temps, despareixerà el sector”. No obstant açò, ha reconegut que els preus de venda es mantenen “perquè després de la crisi estem ni bé ni malament, regular”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa