No al macroabocador de Llanera, no a l’augment de taxes i no al Consorci

La plataforma contra aquesta instal·lació ha convocat una manifestació aquesta vesprada
22 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Llanera

La Plataforma No al Macroabocador ha organitzat una manifestació aquesta vesprada que començarà a les 17:30 hores a la plaça de l’Espanyoleto de Xàtiva. Des del col·lectiu animen la ciutadania a participar en aquest acte 'per defensar un model de gestió de residus públic i transparent front al model de gestió de les escombraries poc sostenible del Consorci i al projecte de macroabocador de Llanera'.

A més es vol denunciar, expliquen fonts de la plataforma, la imposició de la nova taxa inventada pel Consorci, 'que ha multiplicat la despesa de les famílies sense millorar el servei, i que a més alimentarà un model caduc de gestió d'escombraries de grans instal·lacions que té com a objectiu enriquir les empreses'. Aquesta taxa, asseguren, 'no té res a vore amb els contenidors de reciclatge, que no sols no cobren sinó que aporten ingressos als ajuntaments'.

Per a la plataforma, eixir al carrer és una manera de 'parar el genocidi que volen fer a les nostres comarques de la Costera i la Canal de Navarrés, que destrueix els nostres paratges i l'entorn natural per acumular milions de metres cúbics de brossa'.

El projecte de Llanera és un projecte encara no aprovat i el fet de prendre els carrers de Xàtiva, 'és una manera de manifestar i pressionar els que ens representen perquè defensen i garantisquen els nostres interessos i seguretat en lloc dels beneficis dels empresaris d'escombraries'.

La presidència del Consorci 'comenta una i mil vegades que les obres començaran prompte i que ja té tot el que li cal. Però al final sempre li falta alguna cosa, i un macroabocador que anava a estar inaugurat el 2010, el 2011 i el 2012 encara no té els permisos necessaris', recorden.

Per als membres de la plataforma, aquest Consorci ha de canviar radicalment i començar a treballar per a complir el seu autèntic destí, 'prestar un servei de qualitat als veïns i no crear noves amenaces en defensa d'interessos forans'.

La Plataforma No al Macroabocador vol un model, 'sostenible i públic, amb instal·lacions petites i emplaçaments segurs que done seguretat, servei i més llocs de treball'.

next