VerdCel inicia la seua particular conquesta del públic madrileny

El concert a El Luarques del 5 de juny culminarà una setmana de presentacions i entrevistes i taules redones en la capital de L’Estat espanyol
31 maig 2014 01:00h
RedactaVeu / València

VerdCel es llança a partir d’aquest dilluns 2 de juny a la conquesta del públic de la capital de l’Estat espanyol. En aquest sentit, una vegada feta la roda de concerts i actes per Mallorca, i després d'una intensa sèrie d'actuacions per Euskal Herria, VerdCel té per endavant una sèrie de recitals, actes i aparicions als mitjans de Madrid.

Així, dilluns 2 de juny VerdCel té prevista una entrevista a Discópolis de Ràdio 3 (14h.), mentre que dimecres 4 de juny celebrarà un acte de presentació amb  taula redona a CCBlanquerna (19h.). El programa de VerdCel continuarà dijous 5 de juny amb altra entrevista i un petit acústic a la webTV Noise off festival (14h.), fins culminar dijous 5 amb un concert a El Luarqués del Barri de les Lletres (21:30h.)

A aquests actes cal afegir la participació de VerdCel l’1 juny a El colmo Lavapies (Micro Abierto Música x la voluntad), un recital el 2 de juny al Café Galdós i altre concert i Recital en Libertad 8.

De tots els actes programats per VerdCel, destaquen la presentació del dimecres dia 4 de juny al CC Blanquerna de Madrid amb taula redona amb Fernando González Lucini (Musicòleg i pedagog i autor del blog: ‘Cantemos como quien respira’) i de Marc Pastor i Sanz (crític de novel•la gràfica a Le Monde Diplomatique) i el concert el dia 5 de juny al Luarqués del Barri de Las Letras.
 

El 2012 VerdCel va publicar el seu anterior treball discogràfic en format Còmic + CD: Els dies del Saurí, guardonat com a millor disc pop dels Premis Musicals Ovidi Montllor. Argilaga ha estat nominat en 4 de les categories de l'edició d'enguany.

VerdCel treballa la Cançó de manera única, barreja de manera natural influències modernes amb arrels mediterrànies. Gairebé ja 15 anys als escenaris, 10 anys des de la primera publicació i el 2014 publica el seu cinquè LP: Argilaga. La proposta d'Alfons Olmo és de convicció interdisciplinària i treball en equip; els seus discos s'han editat en fantàstics formats de Llibre-CD que recullen música, còmics, poesia i treballs audiovisuals diversos; en directe ha treballat acció i projeccions amb notorietat i molta personalitat.
 
Passat el viatge pels estats de l’ànima, de l’aigua, de qui pateix la pèrdua de condicions laborals i la feina (Els dies del Saurí), el nou protagonista de les cançons de VerdCel és el foc. Deu anys després de la seua primera publicació, l'EP On està el lloc?, aquest serà el sisè disc que veu la llum de la mà de la formació  que, com a l'anterior, compta amb la producció de Valen Nieto. Una sonoritat delicada per fer entendre un discurs molt més cru alhora que positiu, poètic i directe.

Un disc amb veu pròpia 

Treballs pretèrits de VerdCel han estat publicats en format digital i de Llibre-CD amb diversos elements, com el còmic, el poemari i l'audiovisual (curt i documental). A banda del format digital, aquesta vegada el format serà doble i sempre en CD. Per una banda, una edició extraordinària de tirada limitada d'una grandària de 10’’ (26 x 26cm), similar al vinil de 10'', molt acurada, amb un llibret de 32 pàgines que conté il•lustracions d'una gran qualitat, les quals embolcallen el fil musical de les cançons, les lletres, els crèdits ampliats de tot el treball i el llistat de col•laboradors. També hi ha el format de CD en format habitual de cartró.

La d'Argilaga és una estrena clau en la celebració ‘VerdCel 2014: 10 anys del 1er disc’, que consistirà també en l'enregistrament i edició del disc en directe Òrbites, Poetes i Cançons, així com el documental sobre la seua trajectòria d'aquests gairebé 15 anys: Trajecte; La distància no és frontera.

Escolta Argilaga en aquest enllaç.
 

photo

next