Josep Ballester i Xavier Aliaga guanyen els Premis Samaruc

El programa de TV 'Un país de llibre' ha rebut el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians
30 maig 2014 01:00h
RedactaVeu / València.

Aquests premis arriben enguany a la seua 22ª edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d'aquests anys que han merescut el  reconeixement unànime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil.  El jurat estava format per Eduard J. Gay, Teresa Gomis i Maria Isabel Martí com a bibliotecaris, Àngels Gregori com a escriptora, i Mª Encarnación Escandell com a mestra.

El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil  va guanyar-lo  Diversos i dispersos versos conversos i perversos dels universos,  de Josep Ballester, publicat per edicions Perifèric, i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou El meu nom no és Irina, de Xavier Aliaga, publicat per l´editorial Andana.

  Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s'atorga a aquella persona i/o entitat que s'haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l'Any, en reconeixement a un professional de l'àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d'aquestes.

Enguany, el Premi Bibliotecari d´Honor ha recaigut en el programa de televisió Un país de llibre, produït per Barret Films.  En l´acte de lliurament els mèrits del programa foren glossats pel periodista Josep Ramon Lluch.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l´Any el guardó va recaure en Carme Botet Garcia, directora de les Biblioteques Públiques Municipals de Manises. La glossa de la persona homenatjada fou a càrrec de Josep Ramon Sanchis, arxiver i bibliotecari de Torrent.

Durant la vetllada van haver també els parlaments de Manel Romero, en nom de l´Associació d´Editors del País Valencià, i de Gemma Pasqual, vicepresidenta de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià.

A l´acte van asistir diversos representans del món literari i cultural valencià.

Desde La Veu del País Valencià volem felicitar els guardonats i especialment el nostre columnista i col·laborador Xavier Aliaga.

 
 
next