Diari La Veu del País Valencià
Compromís explota contra EUPV a Ontinyent: ‘la seua posició política és fotre’
Toni Cuquerella / Comarcàlia / Ontinyent

En el punt sobre l’adjudicació de la gestió de l’Alberg Perú, el regidor d’Esquerra Unida va demanar que es quedara damunt la taula perquè no havia tingut temps d’estudiar l’adjudicació que aprovava la mesa de contractació. Així, Manolo Ruiz afirmava que no havia pogut fer encara un “posicionament polític” sobre aquesta adjudicació tècnica, reconeixent les seues limitacions perquè és regidor únic del seu partit al ple municipal.

El desencontre va ser aprofitat pel PP per furgar en la ferida. Malgrat que des de PSPV iCompromís es demanava agilitzar l’adjudicació perquè estiguera operativa abans de la temporada alta d’estiu, quan hi haurà més activitat en l’alberg, des del PP Filiberto Tortosa va donar suport a la petició que es quedara el tema damunt la taula perquè l’estudiara Ruiz, l’únic regidor dels 21 del ple que demanava que es retardara.

La situació va provocar les crítiques de socialistes i nacionalistes, fins al punt que el regidor d’Hisenda i tinent d’alcalde, Joan Gilabert, recriminara que el “posicionament polític” que argumentava el regidor d’Esquerra Unida era “fotre”.

Pero aquest punt no va ser l’únic en què PP i Esquerra Unida van anar de la mà, ja que els ‘populars’ van demanar que es trasllade el seu despatx des de l’ajuntament vell, on es troba actualment, fins a l’edifici administratiu. Esquerra Unida va donar suport al canvi que demanava el PP i els membres del govern, davant la pèrdua de la votació que s’albirava, van preferir abstenir-se i no agreujar més les diferències. Pel camí, els ‘populars’ afirmaven que es demanava per millorar la seua tasca amb un millor espai, però també per proporcionar més privacitat als usuaris de la UCA (Unitat de Conductes Addictives) que es trobarà a les mateixes dependències, argument contestat per Gilabert afirmant que si realment fóra així també demanarien que es traslladara el servei de tributs, que es troba al mateix espai, i no ho han fet.

PP i Esquerra Unida també es van unir la mateixa vesprada per evitar el pagament d’una factura a un mitjà de comunicació, i s’encaraven al govern municipal afirmant que si volien fer-se publicitat que se la pagaren de la seua pròpia butxaca.

No és la primera vegada que hi ha un fort enfrontament entre Esquerra Unida i Compromís aOntinyent. En aquesta legislatura ha passat per qüestions d’organització interna de l’ajuntament, pel govern de Caixa Ontinyent, però fins i tot s’ha arribat als tribunals per les crítiques mútues. Tampoc és la primera vegada que EU vota amb el PP a la ciutat i en contra del govern progressista, va arribar a considerar trencat el pacte de suport al govern, però la mateixa coalició d’esquerres va fer marxa enrere i va voler llevar importància a l’enfrontament.

Pel camí, el PP intenta aprofitar cada desencontre per fer les mateixes crítiques: “el govern de Jorge Rodríguez és dèbil”, “el govern tripartit està a punt de trencar-se” i “el govern d’Ontinyent és un desgovern”. No obstant açò, per trencar el govern el PP sap que necessita una moció de censura en la qual cal el suport d’Esquerra Unida; i Esquerra Unida no es troba còmode en eixe punt. Mentre, d’una banda com de l’altra li recorden que precisament la seua formació a Extremadura és la que ha permés el govern autonòmic del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa