Diari La Veu del País Valencià
Grau diu que València va contractar Nóos només perquè estava Urdangarin

Europa Press / Palma de Mallorca.

El vicealcalde de l’Ajuntament de València i president de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), Alfonso Grau, ha afirmat en la seua declaració com a imputat en el ‘cas Nóos’ que el preu dels esdeveniments València Summit, que van costar a les arques públiques 3,6 milions d’euros, va venir donat des de la Ciutat de les Arts i les Ciències -pertanyent a la Generalitat-, prèvia determinació per part de l’Institut Nóos presidit llavors per Iñaki Urdangarin.

En la seua declaració, que s’ha perllongat durant aproximadament una hora, Grau ha insistit en el caràcter privat de la FTVCB, que al costat de Cacsa i Nóos va signar el conveni per a la celebració de les tres edicions del València Summit, per la qual cosa ha negat que des del Consistori valencià haguera pogut produir-se un desviament de fons a l’organització dels esdeveniments, segons han assenyalat fonts jurídiques.

Tal com ha recordat, va anar l’exsecretari autonòmic de Turisme, Luís Lobón, i li va comunicar que s’havia reunit amb l’exsoci d’Urdangarin, Diego Torres, i amb el llavors director general de Cacsa, José Manuel Aguilar, de cara a negociar la celebració dels Summit, i li va dir que li enviaria un dossier amb les condicions per a l’organització d’aquests esdeveniments.

En aquesta línia, ha apuntat que sabia que Urdangarin estava darrere de l’Institut, la qual cosa, segons ha recordat, va contribuir al fet que es decantaren per Noos per a la celebració dels València Summit.

De fet, ha subratllat que si el duc no haguera estat present en l’entitat, aquesta no hauria sigut contractada. Grau ha assenyalat sobre aquest tema que inicialment estava previst impulsar quatre edicions, si bé l’última no es va celebrar perquè el marit de la Infanta Cristina ja no pertanyia a Nóos.

Comparteix

Icona de pantalla completa