Diari La Veu del País Valencià
Centenars de persones clamen per una Albufera i un Xúquer viu al Palmar
RedactaVeu / El Palmar

La concentració s’ha iniciat en el Port del Palmar on s’havien desplaçat una dotzena d’embarcacions de vela llatina que han desplegat les veles al començament de la manifestació.

La manifestació anava presidida per una gran pancarta amb el lema de “L’Albufera necessita aigua del Xúquer. Volem l’Albufera Viva” que portaven els representants de les quatre organitzacions convocants: Xúquer Viu, Albufera Viva, Mesa pel Xúquer i Federació Valenciana de Vela Llatina.

En la pancarta de capçalera també estaven José Pascual Fortea, president dels regants de Sueca, a qui acompanyava la seua Junta, Eva Grimaltos presidenta de FAPA València, Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana o Josep Grau de la Unió de Llauradors.

També s’han unit a la manifestació La Ribera en Bici, CCOO, UGT, Intersindical Valenciana, Acció Ecologista Agró, SEO/Birdlife, AEMS-Ríos con Vida i altres representants de distintes organitzacions.

La segona pancarta amb el lema “Pel Xúquer i l’Albufera” era portada entre altres per representants polítics del PSPV, Compromís i Esquerra Unida. Així han assistit regidors de la Ribera del PSPV i de Compromís, l’alcalde de Corbera Jordi Vicedo, els regidors de València Joan Ribó de Compromís i Isabel Dolz del PSOE, el coordinador d’EUPV de la Ribera Baixa, Felip Hernandis, així com el diputat Joan Baldoví o l’eurodiputat Jordi Sebastià.

Els manifestos han sigut llegits per Josep Chaqués president de la Federació Valenciana de Vela Llatina, Mario Jiménez de SEO/Birdlife, Graciela Ferrer, secretària de Xúquer Viu i Carmen Serrano, veïna del Palmar en nom de la plataforma Albufera Viva.

L’objectiu de la manifestació ha sigut denunciar la situació en què queda l’Albufera després del Pla de Conca i exigir que s’adopten mesures perquè a l’Albufera arribe aigua en quantitat i de qualitat. En aquest sentit és inacceptable que es fixe el 2027, dins de 13 anys, assolir un bon estat ecològic, i es demanen actuacions urgents.

Comparteix

Icona de pantalla completa