Diari La Veu del País Valencià
Plataforma del CEIP Cremona: ‘Els xiquets es quedaran sí o sí’
RedactaVeu / Europa Press / Alaquàs

El col·lectiu s’ha pronunciat en aquests termes en una roda de premsa que ha celebrat aquest dilluns per a criticar, entre altres qüestions, que l’administració haja decidit habilitar l’aula de tres anys que reclama el Ciutat de Cremona en un altre col·legi de la localitat, el CEIP Vila d’Alaquàs.

Sobre aquest tema, la plataforma ha lamentat que, després de 104 dies de tancament de part de la comunitat educativa del col·legi, la consellera d’Educació, María José Català, “haja anunciat que finalment la línia que tant necessiten les 20 famílies del CEIP Ciutat de Cremona s’habilitarà en el CEIP Vila d’Alaquàs, centre que ha declarat públicament que ni la necessita ni la vol”.

En aquesta línia, denuncien que “els arguments utilitzats per a prendre aquesta injusta decisió no són més que una sèrie de mentides”.

En aquest sentit, rebutgen l’explicació de la baixada de natalitat perquè, segons asseveren, “el nombre de sol·licituds de matrícula ha sigut igual que el curs anterior i així ha sigut històricament”.

“Nosaltres avisem i el temps ens ha donat la raó; ha sigut necessari habilitar un aula més perquè els seus nombres no eren els correctes. Si hi ha menys xiquets, per què hi ha les mateixes aules que l’any passat en la localitat?”, s’han preguntat.

Així mateix, han rebutjat que el procés de matriculació s’haja realitzat de forma normal, perquè, “per primera vegada en la història, tres inspectors convoquen les famílies afectades per a explicar-los el procés de matriculació amb la intenció real de pressionar-les perquè no sol·liciten en Cremona”.

“Per primera vegada en la història un col·legi rep pressions perquè regale punts a les famílies afectades amb l’únic objectiu d’evitar que aquests xiquets es matriculen en el Cremona. Per primera vegada en la història un col·legi rep pressions per a sol·licitar una habilitació sense sentit. I per primera vegada en la història, es concedeix una habilitació en un col·legi que no la vol, no la necessita i ha mostrat el seu suport a les nostres reivindicacions al cent per cent”, retrau l’agrupació en un comunicat.

Igualment, critica la falta de sensibilitat de la Generalitat, perquè “sensibilitat és deixar que els germans vagen al mateix col·legi, sensibilitat és escoltar la demanda i el desig d’una comunitat educativa, sensibilitat és fer cas a la llei i habilitar on és necessari, sensibilitat és acabar amb el sofriment de 28 famílies que porten 104 dies lluitant i esperant una resposta justa i raonable”.

Davant aquesta situació, la plataforma subratlla que “no es rendeix i seguirà lluitant pel que és just, ara més que mai, més unida i més forta”. En aquest punt, recalquen que el Tribunal Superior de Justícia ha admès a tràmit la seua demanda contra l’arranjament escolar i ressalten que “el moviment iniciat per la plataforma ha tingut un fort impacte en la societat”.

“Hem mogut consciències i cada vegada són més les persones que ens segueixen, ens donen suport i lluitaran amb nosaltres. Els xiquets i xiquetes del Cremona es queden en el Cremona i la Plataforma i les seues famílies ho tenen ara més clar que mai. El 3 de setembre els xiquets comencen en el Cremona sí o sí”, sentencien.

Comparteix

Icona de pantalla completa