Diari La Veu del País Valencià
VÍDEO: El País Valencià crida ‘Visca la República’

RedactaVeu / València.

Les xarxes socials han servit una vegada més per a fer una convocatoria multitudinària, aquesta vegada en favor de la república i la petició del dret a decidir sobre el cap de l’Estat, després de l’abdicació del Rei Juan Carlos I.

Diversos partits com EUPV, Compromís, ERPV, Joves Socialistes, sindicats, associacions i la societat civil s’han concentrat en places i carrers en un ambient reivindicatiu.

Amb la crida de ‘Visca la República’ els manifestants han donat un toc d’atenció als dos grans partits que ja quedaren molt tocats en les eleccions europees.

València. Foto: @AntifeixistesPV

Així, milers de persones han reclamat aquest dilluns un referèndum sobre la monarquia en la concentració a la plaça de l’Ajuntament de València amb motiu de l’abdicació del rei Joan Carles I en favor del seu fill, el Príncep Felip.

La majoria dels manifestants han dut banderes republicanes espanyoles (tricolors) però també s’han pogut veure estelades, banderes comunistes i logotips de partits com Esquerra Unida del País Valencià, Compromís, Joves Socialistes o Podem.

Els assistents han cridat consignes en favor de la República al crit de “referèndum” o “Felip, Felip el poble no t’admet”. Pancartes com ‘Referèdum reial ja!’ o ‘Per un procés constituent, República ja!’ han acompanyat la concentració.

>

40602 ABDICACIÓ JUAN CARLOS I

València. Foto @emparmarco

Castelló. Foto: @MarinaAlbiol

La bandera republicana davant l’Ajuntament de València.

Foto: L. Salvador/J. Sogues

Aspecte de la plaça de l’Ajuntament de València. Foto: J.C. Pascual

La manifestació ha omplit la plaça de banderes tricolors. Foto: Josep Sogues

Comparteix

Icona de pantalla completa