'Sr. Fabra, ara sabrem com es gastà els diners del viatge a Roland Garros’

El TSJ obliga el Consell a facilitar a Compromís les factures
3 juny 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
Una d'aquestes sentències obliga el govern valencià a facilitar les factures del viatge que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, va realitzar a París l'any passat per presenciar la final del torneig de tennis Roland Garros.
 
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, "amb aquestes noves sentències ja són nou les sentències en contra el govern valencià per vulnerar els drets constitucionals dels diputats de Compromís, per no complir amb la màxima norma del nostre ordenament jurídic que és la Constitució i, en aquest cas, una d'elles, afecta directament el president de la Generalitat Alberto Fabra".
 
"Vam haver de recórrer davant la justícia perquè Alberto Fabra es va negar a lliurar còpia de la documentació relativa al cost del seu viatge a la final de Roland Garros el mes de juny de 2013. Fabra es va negar a informar els valencians i valencianes sobre quants diners públics es va gastar en aquest viatge, el que ens fa preguntar-nos què està tractant d'ocultar el President, a quantes persones li pagàrem aquest viatge i amb quin cost... això és el que ara Alberto Fabra ha de posar a disposició del nostre grup en virtut d'una sentència judicial".
 
Per a Oltra "el que és vergonyós és que perquè el govern complisca les seues funcions, perquè Alberto Fabra complisca la Constitució, haja de vindre el Tribunal Superior de Justícia a dir-li que té obligació de lliurar aquesta documentació".
 
"Ara esperem que el senyor Fabra pose a disposició del nostre grup, de manera immediata, aquesta documentació que els valencians i les valencianes tenim dret a conèixer. Tenim dret a saber què ens va costar el viatge de Fabra a la final de Roland Garros perquè ho hem pagat amb diners públics. És una vergonya que el senyor Fabra parle de línies roges i transparència quan ell personalment està incomplint els seus deures constitucionals".
 
Mitjançant aquestes sentències el Consell també és obligat pel TSJ a lliurar a Compromís la documentació relativa a l'aplicació i posada en pràctica dels diferents Manuals d'autoavaluació aprovats per INACEPS (en la mateixa sentència que les factures del viatge a Roland Garros) i tota la documentació relativa a la reorganització del transport sanitari urgent (SAMU i SVB) i l'informe que acredita la insuficiència de recursos públics per a la teràpia substitutiva renal (en l'altra sentència).

photo
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next