Diari La Veu del País Valencià
El PP protegeix Blasco vetant que les Corts puguen reprovar-lo
L. Part / València

Resulta molt cridaner que mentre el fiscal veu risc de fugida i demana presó per a Blasco, el Partit Popular continua protegint a l’exconseller condemnat en Les Corts ‘vetant’ una proposta d’EU per tal de reprovar en el Parlament al, de moment, autor de la creació d’una trama que va captar sis milions d’euros de les subvencions concedides a ONGD.

El PP ha argumentat per mig del seu portaveu Jorge Bellver que entenen que ara no toca perquè el cas està sub iudice i “cal ser respectuosos amb l’acció de la Justícia”.

El portaveu adjunt de la formació, Ignacio Blanco, ha denunciat en roda de premsa que mentre el fiscal demana presó per a Blasco perquè veu risc de fugida, el PP “continua protegint-lo al Parlament” valencià.

Per la seua banda, el diputat d’EUPV en les Corts Lluís Torró ha lamentat aquesta “actitud dictatorial” del PP, i acusat els seus diputats de “seguir protegiendo” a Blasco. Torró ha lamentat que el PP ha “vetat una altra vegada” -és la tercera ocasió- la presentació d’una PNL en el ple per a reprovar a l’exconseller de Solidaritat i Ciutadania i exportaveu del PP en la Càmera per haver “permès presumptament la creació d’una trama que va captar almenys sis milions d’euros de les subvencions concedides a ONGD”.

“Que el PP li negue a un grup parlamentari la possibilitat de decidir què és allò que vol dur a debat, és una actitud absolutament dictatorial que només té un sentit, i és que el PP “sigue protegiendo a los suyos”, ha denunciat Lluís Torró, “i evidentment té a Blasco com un dels seus”.

El parlamentari ha anat més lluny al manifestar que “lògicament (el PP) tracta que no es parle obertament en el ple del ‘llatrocini’, convicte ja en aquests moments, perpetrat per l’exconseller Blasco, en aquest cas pel tema de solidaritat, però ja sabem que les causes van multiplicant-se…”

EUPV ha anunciat que la formació d’esquerres recorrerà fins al Tribunal Constitucional, “perquè entenem que ens assisteix tot el dret del món a poder dur al ple una Proposició No de Llei, admesa a tràmit per la Mesa de Les Corts i sense cap altre impediment més que el PP no li dóna la gana que aquest assumpte es discutisca en el ple”.

Torró ha recordat que el TSJ valencià ja ha condemnat a Blasco a huit anys de presó en la primera de les tres peces del ‘cas Blasco’ i ha lamentat que en les files populars “no saben el que és una sentència”.

El PP s’escuda dient que “ara no toca”

Per la seua banda, i segons informa Europa Press, el portaveu del PP, Jorge Bellver, ha recordat que la Taula de les Corts ha tramitat la iniciativa, al mateix temps que ha defensat que no s’oposen. No obstant açò, ha apuntat que entenen que ara no toca perquè ha assenyalat que el cas està sub iudice i “cal ser respectuosos amb l’acció de la Justícia”.

A preguntes dels mitjans, que han apuntat que ja hi ha una sentència contra Blasco, Jorge Bellver ha insistit que la situació està ‘sub iudice’ i exactament igual a quan es van oposar al debat en l’ocasió anterior. Davant la insistència dels mitjans en relació a aquesta decisió, Bellver ha apuntat que “una qüestió és que la situació està ‘sub iudice'”i una altra qüestió és la decisió del PP i del president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “han sigut contundents” en la seua actuació contra Blasco.

Comparteix

Icona de pantalla completa