EUPV lliura a Fiscalia l’informe de l’institut geològic sobre el Castor

L’estudi registrat pel diputat Víctor Tormo demostra que els terratrèmols registrats al Baix Maestrat 'estan clarament relacionats amb l'activitat del magatzem'
4 juny 2014 01:00h
El diputat Víctor Tormo a les portes de la Ciutat de la Justícia de Castelló moments després de registrar l'escrit.

RedactaVeu / Castelló de la Plana

El des de hui diputat d'EUPV a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha registrat davant la Fiscalia de Castelló, l'estudi de l'Institut Geològic i Miner sobre la crisi sísmica relacionada amb el magatzem subterrani Castor.

Esquerra Unida considera que aquesta nova informació remesa pel Ministeri d'Economia i Competitivitat s’ha d'afegir a la ja presentada de l'Institut Geogràfic Nacional, fa dues setmanes, i sumar-se a les diligències d'investigació penal obertes des del passat octubre per la Fiscalia perquè “l'estudi demostra, com ja ho va fer el de l'IGN, que els terratrèmols ocorreguts al Baix Maestrat estan clarament relacionats amb l'activitat del magatzem Castor.

Segons Víctor Tormo, “és evident que hi ha d'haver assumpció de responsabilitats polítiques en primer lloc, i si escau, responsabilitats penals. Els culpables tenen noms i cognoms i la Fiscalia ha de tindre tota la informació possible”.

PSOE i PP, “responsables de la situació generada”

“Tant el PSOE com el PP són responsables de la situació generada, encara que ara vulguen fer propaganda partidista llançant-se la pilota els uns als altres”, ha recordat el parlamentari”, qui subratlla que “el que tenim clar és que la ciutadania no ha de pagar els desgavells dels nostres governs, i per tant ni un euro dels 1.500 milions dels que s'està parlant d'indemnització ha d'eixir de les arques públiques”.

El diputat de la formació d'esquerres lamenta que al Congrés dels diputats, el PP es negara recentment a tancar definitivament el Castor, “com vam demanar des del grups de l'oposició”, entre ells Esquerra Unida.

“Tant el Govern com el Partit Popular no s'estan col•locant del costat dels ciutadans i ciutadanes, sinó defensant els interessos privats d'Escal UGS", indica Tormo, per  finalitzar reclamant, “el tancament definitiu i desmantellament del magatzem Castor”, ja que “no ens conformarem amb menys”.
 

 
photo

next