Mira, Porcar i Aliaga, Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

La Veu felicita el seu columnista Xavier Aliaga pel guardó obtingut en Literatura Juvenil amb la novel•la ‘El meu nom no és Irina”. Mira aconsegueix el premi narrativa per ‘El Tramvia grog’ i Porcar el de Poesia
4 juny 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha fet públic aquest migdia el veredicte dels premis a les millors obres d’autors valencians publicades en llengua catalana durant 2013. Aquests guardons s’han atorgat, fins ara, en les modalitats de narrativa, poesia, assaig, teatre i difusió de la literatura catalana, a les quals enguany s’han afegit les de literatura infantil i literatura juvenil.

El premi de literatura juvenil ha estat per la novel•la de Xavier Aliaga ‘El meu nom no és Irina' (Andana), recentment guardonada amb el Premi Samaruc de l’Associació de Bibliotecaris Valencians.  L’escriptor i periodista Xavier Aliaga, a qui La Veu trasllada la seua felicitació és, a més de columnista del nostre diari digital, col•laborador de diversos mitjans de premsa, ràdio i televisió i responsable de Cultura de la revista El Temps.

Joan Francesc Mira s’ha endut el premi de narrativa, pel llibre de memòries ‘El tramvia groc’ (Proa). En la modalitat d’assaig, ha estat guardonat el dietari Un son profund. Dietari d’un curs de literatura universal (Viena), d'Enric Iborra, que el març passat va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d’assaig.

En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l’àlbum il•lustrat ‘La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d’una cançó de Dani Miquel, i il•lustrat per Ricardo Maniscalchi.

Josep Porcar ha rebut el premi de poesia pel recull ‘Llambreig’ (Tria Llibres). La modalitat de teatre ha guardonat l’obra Àfrica (Onada), de Joan Manuel Matoses, premiada també amb el Ciutat de Sagunt.

A més, la Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgat el Premi de difusió de la literatura catalana a l’associació El Tempir, d'Elx.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana editarà un quadern amb una selecció d’articles i crítiques publicades a la premsa i a revistes especialitzades sobre les obres guardonades amb els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, els Premis de la Crítica Catalana i els Premis Cavall Verd d’aquest any. En aquest enllaç podeu descarregar i consultar les publicacions d’anys anteriors.

Aquests premis els convoca l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des de 1991, i enguany compten amb el patrocini de la Universitat d'Alacant i de la Institució de les Lletres Catalanes. El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha estat  constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita. 

Lliurament, aquest divendres a Alacant

El sopar de lliurament dels Premis tindrà lloc al Reial Club de Regates d'Alacant, aquest divendres a les 21h. L’acte serà presentat per Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. Durant el transcurs de la vetllada es retrà un homenatge al poeta, arquitecte i professor il•licità Gaspar Jaén i Urban, amb una glossa a càrrec de Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.
 

photo

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next